Botaanikaaia loodusmajast saab õppebaas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Täna avati pidulikult värskelt renoveeritud Tallinna botaanikaaia loodusmaja, millest kujundatakse loodushariduse õppebaas pealinna koolide õpilastele.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš avaldas lootust, et botaanikaia loodusmajast kujuneb oluline loodushariduse õppekeskus mitte ainult Tallinna, vaid ka linna lähivaldade koolide õpilastele, õpetajatele ja teistele rohelise mõtteviisisiga inimestele.

«Loodusmaja tööplaanid on veel koostamisel, aga päris kindlasti hakkavad siin tööle huviringid sügavama loodushuviga lastele ja noortele,» sõnas Boroditš.

Kahekorruselise puithoone esimesel korrusel on kolm õppeklassi, mis mahutavad kokku 72 õpilast. Teisel korrusel asuvad töökabinetid ja õpperaamatukogu ning kolmandal puhke- ja olmeruumid.

Loodusmaja taastati väliselt endisel kujul. Ka sisekujunduses on säilitatud enamasti ruumide vana planeering, kuid kõik on uues kuues.

Loodusmaja ehitustööde ettevalmistusega alustati juba 2005. aastal, rekonstrueerimiseks kulus 6,6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles