Valimistel korjati isikuandmeid: AKI uurib Aivo Petersoni ühingu tegevust

Copy
Ühiskondliku liikumise Koos/Vmeste miiting Raekoja platsil. Fotol liikumise eestvedaja (vasakult) Oleg Ivanov ja Aivo Peterson.
Ühiskondliku liikumise Koos/Vmeste miiting Raekoja platsil. Fotol liikumise eestvedaja (vasakult) Oleg Ivanov ja Aivo Peterson. Foto: Raul Mee

Vahi all viibiva Aivo Petersoni ja mais Venemaale pagenud Oleg Ivanovi ühendus, avalikkuses varem tuntud ka kui «Koos/Vmeste» liikumine on andmekaitse inspektsioonile (AKI) riigikogu valimiste ajal kogutud isikuandmete ja nende põhjal tehtud andmebaasi tõttu vastuseid võlgu. 

«Tõepoolest, käimas on menetlus seoses kolmandate isikute andmete kogumisega,» sõnas andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõunik Katrin Haug.

Augusti alguses saatis AKI mittetulundusühingule Koos Rahu Eest Eestis kirja ettepanekuga isikuandmete teemal, kuid pole neilt vastust tänini saanud. «Kuna esialgsele AKI ettepanekule ei vastatud, siis tegi AKI ettekirjutuse ettepanekule vastamiseks,» selgitas Haug ettekirjutuse põhjust, täpsustades, et see on seotud ühingu tegevusega tänavuste riigikogu valimiste ajal, kui isikute andmetest ja nende valimistel tehtud valikutest koostati andmebaas.

AKI menetlus ei puuduta tänavu mais erakonnastaatuseni jõudnud mittetulundusühingut KOOS Organisatsioon Osutab Suveräänsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles