Vietnami sõjaväejuhid tutvusid Saaremaal laevaehitusettevõtte tööga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami lipp.
Vietnami lipp. Foto: SCANPIX

Vietnami mereväe ja õhujõudude juhid tutvusid möödunud nädala lõpus mitteametlikul visiidil Saaremaal laevaehitusettevõtte Baltic Workboats tööga, ettevõtte omaniku sõnul praegu konkreetseid kokkuleppeid ühisprojektideks Vietnami armeega ei ole, kirjutab Meie Maa.

Baltic Workboatsi omanik Märten Vaikmaa ütles Meie Maale, et kaugeleulatuvaid järeldusi ei tasu Vietnami sõjaväejuhtide visiidist teha.

Vietnami sõjaväe kõrge delegatsioon tuli Saaremaale eelmise nädala lõpus Rootsist, kus sõjaväejuhid käisid vaatamas Hispaaniast ostetud lennukitele moodsama elektroonika monteerimist.

Vietnami sõjaväejuhtide visiiti aitas Baltic Workboatsi omanikule vahendada Rootsi piirivalve, kellega ettevõttel on head suhted. Vaikmaa rääkis telefoni teel Vietnami delegatsiooni juhi, merepolitsei kindrali Pham Duc Linhiga ja leppis visiidi üksikasjad kokku. Eelmise nädala laupäeval toimunud visiidi Vietnami külaliste nimekirjas olid veel õhu- ja kaitsejõudude kolonel Nguyen Duong Khanh, mereväe admiral Le Minh Thanh ja mitu suurettevõtte juhti. Koos vietnamlastega käis Saaremaal ka Rootsi ettevõtte SSC Airborne Systems Divisioni president Olov Fäst.

Vaikmaa sõnul on mingist ühisprojektist vietnamlastega veel vara rääkida. «Kuid nad olid rahul meie tasemega, sellelt pinnalt on hea edasi minna. Alustuseks teeme paari kuu pärast neile vastukülaskäigu, eks siis paistab, mis ja kas saab. Vaatame, milline on nende meresõidukite arsenal ja mis vajadused neil võiksid olla,» rääkis Vaikmaa.

Saaremaal tegutsev Baltic Workboats on ehitanud viimastel aastatel laevu ja kaatreid nii Eesti kui ka välismaa korrakaitsjatele, näiteks siinsele piirivalvele ja veepolitseile. Samuti on ettevõte ehitanud patrull-laeva Läti piirivalvele, kolm patrullpaati Aserbaidžaani tollile, kaheksa patrull-laeva Bulgaaria piiripolitseile ja kalakaitselaeva Põhja-Iirimaa keskkonnainspektsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles