Zelenskõi tänas veel kord Ühendriike mitmekülgse toetuse eest

BNS
Copy
September 22, 2023, Washington, District of Columbia, USA: President JOE BIDEN receives Ukrainian President VOLODYMYR ZELENSKY and his wife at the White House. (Credit Image: © White House Office/APA Images via ZUMA Press Wire)
September 22, 2023, Washington, District of Columbia, USA: President JOE BIDEN receives Ukrainian President VOLODYMYR ZELENSKY and his wife at the White House. (Credit Image: © White House Office/APA Images via ZUMA Press Wire) Foto: White House Office

President Volodõmõr Zelenskõi nimetas pühapäevaõhtuses videopöördumises ajalooliseks USA otsust toota Ukrainaga ühiselt relvi ja kaitsesüsteeme, edastas uudisteagentuur UNIAN.

«Meil on palju uusi häid kaitsealaseid ja muid otsuseid Ühendriikidest, aga ka mujalt. Uued kaitse- ja toetuspaketid, mis sisaldavad muu hulgas suurtükiväele vajalikke mürske, erinevaid rakette, rakette õhutõrjeks, täiendavaid õhutõrjesüsteeme või taktikalisi sõidukeid,» rääkis riigipea.

«Leppisime kokku tootmises ja tarnetes. Ameerikas on see ajalooline otsus relvade ja kaitsesüsteemide – mille seas õhutõrjerelvad – ühistootmise kohta. See oli kunagi täiesti ulmeline, aga sellest saab reaalsus. Me muudame selle reaalsuseks,» sõnas Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles