FOTOD «Evakueeru! Reaalset ohtu pole!»: kohalikud said suurõppuselt sõnumeid

Postimees
Copy
Suurõppus CREVEX
Suurõppus CREVEX Foto: Mihkel Maripuu

​Neljapäeval toimus suurõppus CREVEX 2023, milles osalesid lisaks riigiasutustele ka omavalitsused ja erasektor. Õppuse tõttu oli neljapäeva lõunal Muugal liikumas nii päästjad, kiirabi ja politsei kui ka arvukalt kollaste ja roheliste vestidega inimesed. Muu hulgas said paljud kohalikud õppuse raames telefonisõnumeid. 

«Õppusel harjutatakse suurõnnetuse päästetöid ning rollimängijate abiga ka inimeste evakueerimist. Seejuures kõlavad Muugal ennelõunal ka ohusireenid ja kõik piirkonnas liikujad saavad hoiatava SMSi,» teatas Ida-Harju politseijaoskond hommikupoolikul. 

«Teavitusele ega sireenidele reageerima ei pea ja elanikke reaalselt ei evakueerita. Siiski tasub näiteks lastele või eakatele lähedastele selgitada, et õppus on toimumas. Samuti palume olla liikluses eriliselt tähelepanelik,» pani politsei südamele. 

Õppuse raames mängiti näiteks läbi nii rongiõnnetus kui ka inimeste evakueerimine kogu tänava pikkuses. 

Õppusel said paljud sõnumid
Õppusel said paljud sõnumid Foto: Kuvatõmmis
Foto: Kuvatõmmis

CREVEX kompleksõppuse suurem eesmärk on asutuste hea koostöö ja Eesti valmisolek suurõnnetuste lahendamiseks. Õppusel osalevad väga paljud asutused, omavalitsused ja erasektor ning üle tuhande vabatahtliku. Oleme valmis! Lisainfo kriis.ee või riigiinfo telefonil 1247.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles