GALERII Propastopi blogi sai Euroopa kodaniku auhinna

Postimees
Copy

Tallinnas Euroopa Elamuskeskuses anti reede pärastlõunal Euroopa kodaniku auhind Eesti vastase propaganda paljastamisele keskenduvale blogile Propastop.

Propastop loodi 2016. aastal ning seda veavad Kaitseliidu ja teised vabatahtlikud. Blogi tegeleb Eesti ja Euroopa Liidu (EL) vastase valeinfoga võitlemise, inforünnakute paljastamise ning meediakirjaoskuse edendamisega.

Propastopi eesmärk on aidata Eesti ja EL-i kodanikel keerulises inforuumis orienteeruda, arendada nende oskust kriitiliselt mõelda ja valeinformatsiooni ning vaenulikku propagandat ära tunda.

«Propastop on oma töö ja missioonitundega juba aastaid aidanud tagada Eesti ja kogu Euroopa turvalisust ja julgeolekut. Mul on hea meel, et selle tugeva panuse eest pälvib Propastop nüüd ka üleeuroopalise tunnustuse,» ütles propastopi kandidatuuri esitanud Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet.

Euroopa Kodaniku auhinda annab välja Euroopa Parlament. Auhind asutati 2008. aastal, et tunnustada üksikisikuid ja organisatsioone, kes on andnud tähelepanuväärse panuse Euroopa riikide koostöö edendamisse ja euroopalike väärtuste levitamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles