Tallinna kaasavale eelarvele esitati ligi viissada ideed

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
2021. aasta kaasava eelarve hääletuse tulemusena rajati Kristiinesse jaapanipärane minimets, eelmisel aastal soovisid samasugust minimetsa Põhja-Tallinna elanikud.
2021. aasta kaasava eelarve hääletuse tulemusena rajati Kristiinesse jaapanipärane minimets, eelmisel aastal soovisid samasugust minimetsa Põhja-Tallinna elanikud. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna järgmise aasta kaasava eelarve ideekorjele esitati tänavu 491 ettepanekut, mis ületab eelmise rekordi 76 võrra ja on ka nelja aasta parim tulemus.

Ideede elluviimise võimalikkust hindab ekspertkomisjon, linnaosades realiseeritavad projektid selguvad avalikul hääletusel.

Linnapea Mihhail Kõlvart tänas kõiki linlasi, kes jagasid oma ideid avaliku ruumi arendamiseks. «On hea meel näha, et esitatud ideede hulk on üha kasvanud. Tänavu saabunud rekordarv ettepanekuid näitab, et tallinlased on kaasava eelarve omaks võtnud ja näevad selles reaalset võimalust avaliku raha kasutamisel kaasa rääkida. Esitatud ideed annavad meile selge ülevaate sellest, millist linnaruumi elanikud soovivad, ja aitavad nende ootustega arvestada. Ühtlasi kutsun kõiki osalema novembris algaval avalikul hääletusel, et kogukonnale kõige meelepärasemad projektid saaksid ka reaalsuseks,» rääkis Kõlvart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles