Pikaajalise koostööna sai valmis suur spordihalliprojekt

Best-Hall Oy
Copy
Foto: Best-Hall Oy

Täissuuruses jalgpallihalli rajamine Põhja-Norras Hammerfestis on võimaldanud palju kogu piirkonna jaoks. Aastaid kestnud suurprojektihange õnnestus tänu mitme spordiklubi, linna ja Best-Halli koostöööna.

Põhja-Norras, Põhja-Jäämere kaldal asuva Hammerfesti jalgpallihalli rajamise esimesed plaanid tehti juba aastal 2007. Umbes 10 000 elanikuga linnas on kolm jalgpallimeeskonda, kuid oktoobrist kuni varakevadeni on kõikjal lumi ja pimedus. Lumi ja polaaröö on peale talviste treeningute korraldamise proovile pannud ka mängude läbiviimise (Varem tuli kodumänge pidada 2-tunnise autosõidu kaugusel Altas asuvas sprdihallis).

2020. aasta sügisel aga hakkas halliprojekt lõpuks edasi liikuma, kuna saime lisaks jalgpallimeeskondadele, kohalikule ronimisklubile ja linnale piisavalt tuge ka erinevatelt äriringkondadelt ja sponsorrahastuse.

Sellise ettevõttega nagu Best-Hall, mis on selles valdkonnas tegutsenud juba ligi 50 aastat, on see pikk teekond olnud turvaline sest koguaeg oli kindlus, et spordihall kerkib ja projekt saab valmis tähtaegselt

- Projekt on olnud mitmeetapiline ja raske teekond, kuid nüüd, kus spordihall lõpuks kasutusse on võetud, on see seda väärt, ütleb projekti peakorraldaja Steve Sivertsen Hammerfestist.

Foto: Best-Hall Oy

Spordihall jalgpalliks ja ronimiseks

Hammerfesti ehitatud Best-Hall Kombi kombineeritud spordihall on suur: pikkus 126 m, laius 80 m, kõrgeimas punktis 22,6 m kõrge. Hallis on täismõõtmetes 65 x 105 meetrit jalgpalliväljak. Lisaks on saali ehitatud eraldi ronimisala, kus on nii võistlussein, algajate sein ja ka madal rändrahnu sein ronimishuvilistele. Samuti on rajatud saali sotsiaal- ja hooldusruumid.

Sellise suure spordihalli rajamine tuulises ja suure lumehulgaga põhjapoolses rannikulinnas seadis hoone ohutusele ranged nõuded.

-Projekteerime kõiki oma rajatisi alati individuaalselt vastavalt piirkonna tuule- ja lumekoormustele.

Kuna Hammerfestis võib ööpäevaga sadada üle meetri lund maha ja spordihall on ookeani kaldale nii lähedal, et tuulekoormused on kohati väga suured, oli väga suur väljakutse.

Selliste väga nõudlike tingimuste jaoks saab ehitada teraskarkassiga Best-Halli, kuid täieliku ohutuse tagamine eeldab juba erilist projekteerimisekspertiisi, ütleb Best-Halli müügidirektor Leif Fagernäs.

Foto: Best-Hall Oy

Väärtus kogu ümbruskonnale üritustekeskusena

Vår Energi Arena nime kandev spordihall on lisaks headele treening- ja mängutingimustele toonud uusi tegevusi tervele piirkonnale. Saali saab koos sotsiaalruumidega ja kohvikutega kasutada erinevate ürituste korraldamiseks nagu messid ja eraüritused.

- Hall on pakkunud uusi võimalusi linna ärieluks ja aidanud muuta Hammerfesti paremaks paigaks kus elada. Arenast on saanud Hammerfesti ja kogu Finnmarki piirkonna maamärk, ütleb Sivertsen.

Nüüd ka päikesepaneelid Best-Hallile turvaliselt ja lihtsalt

Varustage oma uus Best-Hall päikesepaneelidega, mida saab katusele panna. Nendega vähendate elektriarvet ja suurendate taastuvelektri osakaalu tarbimises. Päikesepaneelide toodetud elektrienergiat saate kasutada saali valgustamiseks, kütte/ventilatsiooni jaoks, saali paigutatud seadmete toiteallikana või teiste läheduses asuvate hoonete lokaalse toiteallikana.

Foto: Best-Hall Oy

Turvaline ja kasumlik üldlahendus

Päikesepaneele on Best-Hallide terasraamidele paigaldatud Euroopas juba üle 10 aasta. Energiahindade kõikumine ja vajadus vähendada süsihappegaasi emissiooni on muutnud need veelgi populaarsemaks. Pakume koos oma usaldusväärsete partneritega turvalist ja tulusat terviklahendust.

Ohutu, hooldusvaba ja tootlik investeering aastakümneteks

Päikesepaneelid on kinnitatud Best-Halli terasraami külge. Nende dimensioonide, tarne ja paigaldusega tegelevad meie usaldusväärsed koostööpartnerid, kes pakuvad süsteemi kuuluvatele paneelidele ja inverterile igakülgset garantiid. Päikesepaneelide tootlikku elutsüklit arvestatakse kümnete aastate peale ning hoolduseks piisab vaid lumekoristusest – täpselt nagu Best-Hallil-gi.

BEST-HALL OY
www.besthall.com
Esindaja: Tiit Kremm
+372 509 4653, +358 4019 76344
tiit.kremm@besthall.com
info@besthall.com
Copy
Tagasi üles