Kaitseministeerium maksis omavalitsustele üle miljoni euro häiringutasusid

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Nursipalu harjutusväljaga seotud neljale omavalitsusele makstakse lisaks ühekordset lisatoetust.
Nursipalu harjutusväljaga seotud neljale omavalitsusele makstakse lisaks ühekordset lisatoetust. Foto: Margus Ansu

Kaitseministeerium teatas, et maksis 16 kohalikule omavalitsusele harjutusväljade tõttu tekkinud mõjude eest välja häiringutasud 1,35 miljoni euro ulatuses.

Häiringutasu maksti 16 kohalikule omavalitsusele: Alutaguse vald, Anija vald, Antsla vald, Kadrina vald, Kiili vald, Kuusalu vald, Lääne-Harju vald, Narva-Jõesuu linn, Pärnu linn, Rõuge vald, Saarde vald, Saku vald, Tapa vald, Toila vald, Võru linn ja Võru vald.

Lisaks makstakse reedel Nursipalu harjutusväljaga seotud neljale omavalitsusele ühekordset lisatoetust.

«Häringutasu on aegade suurim ja soovime sellega leevendada harjutusväljade mõju elukeskkonnale,» ütles kaitseminister Hanno Pevkur (RE) pressiteate vahendusel, lisades, et mõistagi ei ole võimalik rahaga katta kõiki harjutusväljadega kaasnevaid mõjusid, ent see on oluline abi omavalitsustele, tegemaks kogukondadele vajalikke investeeringuid.

Senisest enam arvestatakse kaitseministeeriumi teatel sellega, kui palju inimesi elab harjutusväljade mõjupiirkonnas ja kui kaugele mõjud ulatuvad. Toetuse eesmärk on aidata kohalikel omavalitsustel teha investeeringuid ja parandada kohalikku elukeskkonda.

«Milleks raha kõige enam vaja on, seda teavad kohalikud omavalitsused – olgu selleks kergliiklustee, koolimaja küttesüsteemi uuendamine või midagi muud,» sõnas Pevkur.

Alates 2019. aastast on üheksale kohalikule omavalitsusele makstud toetust heade kavatsuste leppe kohaselt. Uued kompensatsioonimeetmed kohalikele omavalitsustele kinnitas valitsus möödunud nädala neljapäeval. Häiringutasu suurenes 1,35 miljoni euroni ning lisaks laienes ka seda saavate kohalike omavalitsuste ring üheksalt 16le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles