Kaitseväe kasvuraskused ajasid komisjonis ruumi kuumaks (3)

Copy
Kaitseväe eruohvitserid, riigikaitsekomisjoni liikmed Meelis Kiili, Leo Kunnas ja Alar Laneman on aastate jooksul korduvalt kaitseväe juhtkonna tegevust kriitiliselt arvustanud.
Kaitseväe eruohvitserid, riigikaitsekomisjoni liikmed Meelis Kiili, Leo Kunnas ja Alar Laneman on aastate jooksul korduvalt kaitseväe juhtkonna tegevust kriitiliselt arvustanud. Illustratsioon: Madis Veltman

Kaitseväe juhataja Martin Herem andis teisipäevasel riigikaitsekomisjoni istungil aru kaitseväe personalipoliitika ja tegevteenistujate lahkumise teemal.

Tegevteenistujate lahkumine tuli teravamalt jutuks juba oktoobri keskpaiga komisjoniistungil. Ühe rinde on moodustanud kolm eruohvitseri, kes varemgi korduvalt kaitseväe praeguse juhtkonna vastu teravalt sõna võtnud: riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni liikmed Alar Laneman ja Leo Kunnas ning reformierakondlane Meelis Kiili.

Näiteks väitis Laneman toona, et kaitseväest lahkunud tõid peamiste probleemidena välja organisatsioonikultuuri, töökoormuse ja juhiga läbisaamise. Kiili väitis aga, et ta ei tunne kaitseväge enam ära. Temas tekitab muret organisatsioonikultuuriga rahulolematus ja ta rõhutas, et personal on sõjaline ülesanne number üks. Kogu kolmik suhtub kriitiliselt sellesse, et värbamisülesanne läks 2022. aastal ellu viidud muudatusega tegevteenistujate käest kaitseressursside ametile (KRA). Kiilit ennast Postimees seekord kätte ei saanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles