VIDEO Peaminister soovitas streikivatel õpetajatel hoopis automaksu reklaamida (87)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kaja Kallas valitsuse pressikonverentsil septembri alguses.
Peaminister Kaja Kallas valitsuse pressikonverentsil septembri alguses. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallas (RE) ütles täna valitsuse pressikonverentsil ajakirjaniku küsimusele vastates, et õpetajate palkade suurendamiseks peaksid nad streikimise ajal ka inimesi veenma automaksu toetama. 

«Kui nad samal ajal, kui nad streigivad, käivad ringi ja veenavad inimesi automaksu toetama või suuremas mahus seda vastu võtma, et tekiks need vahendid, et me saame tõsta õpetajate palka veelgi rohkem,» selgitas peaminister ERRi ajakirjanikule. Ta lisas, et ükskõik kui kaua ka õpetajad ei stregiks, see raha nende palga tõstmiseks juurde ei too.

Siiski möönis Kallas, et õpetajana oleks ta reedese hoiatusstreigi eel raske valiku ees, kuna lisaks palganõudmisele tuleks vaadata ka riigi praegust panust hariduselu edendamisse. «Ühest küljest tahaks olla solidaarne oma kolleegidega ja streikida, teisest küljest vaataksin numbritele otsa ja konstateeriksin, et eelmisel aastal tõusis õpetajate palk 24 protsenti. Samal ajal erasektoris tõusis palk keskmiselt kümme protsenti. Enamikul Eesti inimestel pole sellist palgatõusu ette näidata,» ütles Kallas.

Kommentaarid (87)
Copy
Tagasi üles