Maksu- ja tolliamet avastas Muuga sadamas suure koguse kokaiini

BNS
Copy
Kokaiin.
Kokaiin. Foto: MTA

Muuga sadamas läbi viidud kontrolli käigus avastasid maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud 8. septembril 321,7 kilo valget pulbrilist ainet, mille puhta aine sisaldus oli 81 protsenti ehk kokku sisaldus pulbris 260,6 kilo kokaiini. See on MTA selle aasta suurim kokaiini avastus.

Tollikontrolli käigus kontrolliti Muuga tollilaos asuvaid konteinereid, mis sisaldasid maapähkleid, pärit Nicaraguast Corinto sadamast. Kaup jõudis läbi Antwerpeni sadama Muuga sadamasse. Konteinerist leiti seitse musta ratastega spordikotti, mis olid mässitud sinisesse kilesse ja sisaldasid valget pulbrilist ainet. Kiirtest kinnitas, et see oli kokaiin.

Raul Koppelmaa, uurimisosakonna narkotalituse juhataja sõnul saab menetluse käigus kogutud andmete põhjal järeldada, et kurjategijad pole narkootilist ainet Antwerpeni sadamas välja võtnud.

«See juhtum toob taas esile meie ametnike professionaalsuse ja vajaduse tiheda koostöö järele nii teiste õiguskaitseorganite kui ka erasektoriga rahvusvahelise narkokaubanduse tõkestamisel,» ütles Koppelmaa.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi MTA uurimisosakonna narkotalitus koostöös riigiprokuratuuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles