Soome politsei kinnitas, et gaasitoru juurest leitud ankur kuulub Hiina laevale (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Konteinerilaev Newnew Polar Bear.
Konteinerilaev Newnew Polar Bear. Foto: Mihkel Maripuu

Soome politsei kinnitas varem meedias kõlanut, et Soome lahe põhjast üles toodud ankur kuulub Hiina lipu all sõitnud alusele NewNew Polar Bear.

Kriminaalkomissar Risto Lohi sõnul tuvastati, et selle ankru värvitüüp ühtib gaasitoru kahjustustelt leitud värviga, vahendas Yle. Juba paar nädalat tagasi levisid meedias fotod NewNew Polar Bearist, millel oli puudu üks ankur. 

Kui muidu seilas konteinerlaev kiirusega 11 sõlme, siis teadmata põhjusel hakkas see Balticconnectorile lähenedes – 8. oktoobri esimestel tundidel, Eesti aja järgi kell 1.19 – kiirust aeglustama, kuni jõudis 9,5 sõlmeni, kirjutas Postimees oktoobris. Kell 1.24 registreeriti laeva kiiruseks taas üle 11 sõlme. Sel ajavahemikul sõitis NewNew Polar Bear risti üle Balticconnectori.

NewNew Polar Bear

169 meetrit pikk ja 27 meetrit lai.

Varem kandis nimesid Baltic Fulmar ja Reinbek.

Alusele mahub 1638 merekonteinerit.

Leke Soome majandusvööndis avastati 8. oktoobril ning hiljem selgus, et kahjustada on saanud ka Eesti-Soome ja Eesti-Rootsi sidekaablid. 

Kui esialgu sidekaablite ja gaasitoru kahjustusi omavahel ei seostatud, siis täna teatas riigiprokuratuur, et laiendas Eesti-Soome sidekaabliga seotud kriminaaluurimist ka Eesti-Rootsi sidekaablile. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles