KESKERAKONNAST LAHKUJAD Maria Jufereva-Skuratovski liitus Reformierakonnaga (4)

Postimees
Copy
Riigikogu liige Maria Jufereva-Skuratovski astus Keskerakonnast välja ja liitus Reformierakonnaga, hetkel on tema kohta akna all.
Riigikogu liige Maria Jufereva-Skuratovski astus Keskerakonnast välja ja liitus Reformierakonnaga, hetkel on tema kohta akna all. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu liige Maria Jufereva-Skuratovski teatas, et lahkub Keskerakonnast ning liitub Reformierakonnaga.

«Üle kümne aasta, kui olen olnud Keskerakonna liige, on mul olnud selge arusaam, mille eest me võitleme ja kelle huve esindame. Kahjuks on võimuvõitlus erakonna sees viinud selleni, et oleme kaotanud nii vajaliku tasakaalu kui ka selge arusaama, kuhu me suundume ja mida saavutada soovime,» kirjutas Jufereva-Skuratovski sotsiaalmeedias.

Ta lisas, et ei leia enda jaoks Keskerakonnas enam piisavalt sisu, usaldustunnet ega perspektiivikat visiooni. «Neil põhjustel olen otsustanud Keskerakonnast lahkuda,» lausus ta.

Reformierakonnaga liitumist põhjendas Jufereva-Skuratovski sellega, et vaatamata praegustele mõistetavalt ebapopulaarsetele, kuid vajalikele otsustele, on Reformierakonnal plaan, kuidas Eesti rahandus korda teha ja majandus uuele kasvule viia.

«Meie ees seisavad suured väljakutsed seoses keerulise rahvusvahelise olukorraga. Ajastu, mil elame ja töötame, nõuab poliitikutelt julgeid, aga läbimõeldud samme, et kindlustada meie inimeste ja riigi majanduslik heaolu ning turvatunne,» märkis Jufereva-Skuratovski.

Ühtlasi tõi ta välja, et kavatseb tegeleda riigikogus edasi nende teemadega, mis olid ka varem tema jaoks südamelähedased, ehk energiajulgeolek, haridus ja välispoliitika.

Samuti on Jufereva-Skuratovski hinnangul vaja parandada ettevõtluskeskkonda, vähendada bürokraatiat ning muuta finantsturgu avatumaks. «Lisaks sellele toetan valitsuse initsiatiivi elamufondi renoveerimisel. See on eriti oluline inimestele, kes elavad vanemates majades,» sõnas ta.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Erkki Keldo tervitas Jufereva-Skuratovski otsust. «Reformierakond keskendub praegu sellele, et viia ellu valimistel mandaadi saanud otsused, mis parandavad Eesti julgeolekut, edendavad meie majandust ja pakuvad inimestele suuremat kindlustunnet. Mul on hea meel, et meie read saavad täiendust inimesega, kes peab samu asju oluliseks,» ütles Keldo.

Jufereva-Skuratovski on riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees. 2021. aastal kaitses ta doktorikraadi Soomes Jyväskylä ülikoolis.

Keskerakonnast on pärast Mihhail Kõlvarti esimeheks saamist tänavu septembris lahkunud mitu tuntud poliitikut, kellest osa on läinud Isamaasse. Jufereva-Skuratovski on kolmas Keskerakonna nimekirjas riigikokku valitud saadik, kes erakonnast lahkub ja n-ö akna alla kolib – riigikogus peab ta jätkama fraktsioonituna, sest kuigi fraktsioonist saab küll lahkuda, siis uue fraktsiooniga ametlikult liituda ei saa. Enne teda tegid sama Keskerakonnast välja astunud Jaanus Karilaid ja Tõnis Mölder, kes läksid Isamaasse. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles