Elektrilevi lubab: kõik lumetormi rikked saavad täna kõrvaldatud (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eektrikatkestuste parandajad Kolga-Jaani lähedal Kaaveres. Foto on illustratiivne
Eektrikatkestuste parandajad Kolga-Jaani lähedal Kaaveres. Foto on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva hommikupoolikuks oli elektrita veel üle 1500 Eesti majapidamise, ja Elektrilevi lubab, et päeva jooksul saavad kõik rikked kõrvaldatud.

Esmaspäeva hilisõhtul alanud lumetorm põhjustas mitmel pool üle Mandri-Eesti elektrikatkestusi ning teisipäeva hommikuks oli elektrita ligi 7000 majapidamist. Kõige ulatuslikumad rikked olid Elektrilevi teatel Kagu-Eestis, Harju-, Rapla- ja Viljandimaal.

Lumetormi tõttu murdus palju puid ja oksi, mis põhjustasid ulatuslikke elektrikatkestusi mitmel pool Mandri-Eestis. Tugev lumesadu kestis mitmel pool Eestis mitmeid päevi ning tõi kogu aeg uusi rikkeid pidevalt juurde.

«Üle 150 mehe ja naise tegi kahes vahetuses tööd, trotsides külma ja paksu lund, et kõik tormirikked võimalikult kiirest likvideerida. Tubli töö tulemusel saavad tänase päeva jooksul kõik lumetormist põhjustatud rikked likvideeritud ja elektriühendused taastatud,» kinnitas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Elektrilevi palub jätkuvalt kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel. Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Mida tuisk ja paks lumevaip Eestisse peale elektrikatkestuste veel tõid, loe varasemast lumeblogist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles