Linnavolikogu kuulutas välja Tallinna aasta linnakodaniku

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna aasta linnakodanik Aigi Heinonen.
Tallinna aasta linnakodanik Aigi Heinonen. Foto: Tallinna linnavolikogu

Tänavuseks Tallinna aasta linnakodanikuks valiti Aigi Heinonen, kelle eestvedamisel rajati vanalinna Hildegardi kogukonnaaed.

Tallinna linnavolikogu esimehe Maris Silla sõnul on Aigi Heinoneni loodud kogukonnaaed ehe näide sellest, kuidas ühelt poolt tugevdab koostegutsemine ühise eesmärgi nimel kogukonda, kuid loob ka võimaluse väärtustada ajaloolist pärandit ning keskkonnasäästlikku mõttemaailma. «Mul on siiralt hea meel, et Tallinnas juba üsna levinud kogukonnaaiad on jõudnud ka vanalinna ning muudavad meie unikaalset pärandit mitmekesisemaks,» ütles Sild.

Aasta linnakodaniku Aigi Heinoneni sõnul on tiitel tunnustuseks kogu vanalinna elanikkonnale. «Mul on hea meel, et selle teoga muutub vanalinna elanik nähtavaks. Et on näha, et vanalinlane on iseloomuga, kaalukas ja tegus,» lausus Heinonen. Ta lisas, et kogu projekti vältel andis energiat idee sellest, et tänu aiale muutub vanalinna kogukond üha seotumaks. «Sealt see energia tulebki - üksteiselt,» tõdes Heinonen.

Tallinna linnavolikogu valib aasta linnakodanikku 2018. aastast, et tunnustada Tallinna linna kodanikke, kes on möödunud aasta jooksul andnud oma panuse Tallinna rahvusvahelise maine parandamisele, linnaelu edendamisele, paremaks tegemisele ja muutmisele või on saatnud korda erilise teo. Esitatud kandidaatide seast tegi valiku komisjon, kuhu kuulusid kõikide linnavolikogus esindatud fraktsioonide esindajad.

Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene anti üle tänasel Tallinna linnavolikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles