Tallinnas süüdatakse 800 000 euro eest jõulutulesid (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Jõulukaunistuste paigaldamine linnaruumi on käinud kogu novembrikuu jooksul, viimased installatsioonid lisanduvad linnaruumi detsembri keskpaigaks ning aasta pimedaimal ajal kaunistab tänavapilti kokku üle 300 valguslahenduse.

Lisaks varem kasutatud installatsioonidele lisanduvad tänavu mitmed täiesti uued valguslahendused. Jaani kiriku kõrval kasvavad puud said uued värvide mängud ning jätkuvalt pakuvad silmailu populaarsed dekoratsioonid Kaarli haljasalal. Päris uued lahendused tulevad Vabaduse platsile, Teatri väljakule, Tammsaare parki ja uuenenud Vana-Kalamaja tänaval asuva Kotzebue väljakule. Uued postidekoratsioonide asukohad on planeeritud ka Laagna teele.

Kaunistatud on mitmed peamagistraalide valgustusmastid, jõuluilme on saanud ka suuremad alleed ja rohealad. Traditsiooniliselt on rikkalikumalt kaunistatud Tallinna vanalinn ja südalinn, kuid imelist vaatepilti pakuvad ka linnaosade keskused, pargid ning rahvarohkemad käiguteed, et inimestel oleks pimedal ajal rohkem valgust ja rõõmu koosviibimiseks ja jõulutunde kogemiseks.

«Tallinna jõulukaunistuste kontseptsioon on läbi aastate lähtunud põhjamaisest vaoshoitud disainist ja virmaliste valgusmängudest inspireeritud värvide valikust. Aasta-aastalt oleme liikunud soojemate toonide suunas, viimastel aastatel on lisandunud ka juhitavaid värvilisi lahendusi, mis võimaldavad luua värviküllaseid, mängulisemaid terviklahendusi,» ütles abilinnapea Vladimir Svet. «Kui eelmisel hooajal hoidsime kõrge elektrihinna tõttu kokku nii kaunistuste arvult kui ka põlemisaegadelt, siis sellel aastal oleme mõned dekoratsioonid juurdegi planeerinud. Kutsume linlasi jõulutulede valguses veetma aega värskes õhus ja avastama tulede säras kodulähedasi paiku!»

Vanalinnas loovad pühademeeleolu veel ümbritsevate tänavate kaunistused, täna kell 18 avanev Raekoja platsi jõuluturg ning linlaste ja külaliste seas ülipopulaarne Harju uisupark. Jõuluvalgustusega uisuväljakud annavad linlaste jõulumeeleolule sära ja soojust ka Mustamäel Männi pargis, Nõmmel Nõmme Gümnaasiumi hoovis ning Lasnamäel Tondiraba pargis.

Tallinna jõuluvalgustuse eelarve on eelmiste aastate tasemel ehk ligikaudu 800 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles