GALERII Raekoja platsil süüdati esimene advendiküünal ning avatakse jõuluturg

Copy
Küünalde süütamine 1. advendil Raekoja platsil
Küünalde süütamine 1. advendil Raekoja platsil Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Tallinna praost Jaak Aus süütasid pühapäeval Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla.

Traditsioonilisel advendiküünla süütamise pidulikul üritust saatsid jõululaulud Tallinna praostkonna kirikute ühendkoorilt, kus osalesid EELK Tallinna Kaarli kiriku Kontsertkoor ja kammerkoor Canorus, Jaani kiriku segakoor ja kammerkoor Aktiva, Püha Vaimu kiriku kammerkoor, Toomkiriku segakoor Laudate Dominum, Peeteli kiriku kammerkoor, Misjonikoor ja Tallinna Kammerkoor.

Raekoja platsi ehib tänavu 14 meetri kõrgune kahar kuusepuu, mis saabus siia Kiili vallast Nabala külast ja püstitati 23. novembril.

Pühapäeva õhtul kell 18 avatakse ka Tallinna jõuluturg, mis jääb avatuks kuni 7. jaanuarini. Avasõnad ütleb Kesklinna vanem Monika Haukanõmm ning seejärel süüdatakse ka puu jõulutuled.

Piduliku avaürituse lõpul esinevad Ott Lepland ja Tanja Mihhailova-Saar ning Valge Gospeli koor. Tänavu on jõuluturul kasutusel korduskasutatavad nõud, mille pant on kaks eurot. Nõude tagastamisel kogumispunkti saab pandiraha tagasi.

Euroopa rohelise pealinna projekti raames tulevad 1., 2. ja 3. detsembril esitlusele valgusetendused viies vanalinna paigas: etendus «Imagine» kell 16:30 ja 19:00 Komandandi aias; etendus «Raba» kell 17:00 ja 19:30 Harju mäel; etendus «Mets» kell 17:30 ja 20:00 Hirvepargis; etendus «Blossom» kell 18:00 ja 20:30 Toompargis; etendus «Maakene» kell 18:30 ja 21:00 Tornide väljakul.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles