Kaja Kallas sai Saksamaal maineka auhinna (28)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Eesti peaminister Kaja Kallas sai täna Hamburgis maineka Marion Dönhoffi auhinna, millega tunnustatakse Eesti peaministri tegevust demokraatlike väärtuste eest seismisel ja Euroopa Liidu ning NATO ühtsuse tagamisel vastusena Venemaa agressioonile Ukraina vastu.

Kallas meenutas auhinna kättesaamisel peetud kõnes endise Briti peaminister Chamberlaini heameelt 1938. aasta Münchenis tehtud kokkulepete üle, mis viisid tegelikkuses Tšehhoslovakkia annekteerimiseni Natsi-Saksamaa poolt. «Ajalugu näitab ikka ja jälle, kuidas agressorile järgi andmine ei aita kuidagi muuta teda vähem ohtlikumaks. Otsused, mida teeme täna vastusena Venemaa agressioonile, näitavad, kas käes on meie Chamberlaini tund või suudame lõpuks murda Venemaa agressiooni lõputu ringi. Meil lasub nüüd vastutus otsustada ja teha paremini kui minevikus,» selgitas Kallas.

Kallase sõnul on Ukrainas tegemist tahtekindluse lahinguga. «Selles võitluses ei tohi vaba maailm peljata oma jõudu. Me ei tohi langeda Venemaa valeinformatsiooni lõksu, mis üritab iga hinna eest sisestada, et Ukraina toetamine on hukule määratud võitlus,» ütles ta.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles