Streik tuleb: valitsuse lisamiljonitest jäi õpetajatele väheks (2)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Õpetajate palga läbirääkimised haridusministeeriumis 1. detsembril. Pildil minister Kristina Kallas ja Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri. 
Õpetajate palga läbirääkimised haridusministeeriumis 1. detsembril. Pildil minister Kristina Kallas ja Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri. Foto: Eero Vabamägi

Valitsus otsustas eile riigieelarvesse lisada kaheksa lisamiljonit õpetajate palkade alammäära tõstmiseks. See aga tähendab, et õpetajate palga alammäära on võimalik tõsta ainult kolm protsenti, kuigi õpetajad nõuavad vähemalt viit protsenti tõusu. Haridustöötajate esindaja sõnul valmistutakse streikima.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ütles Postimehele, et tegelikult peaks tõus tulema suurem kui kolm protsenti. «Me ei arvesta ainult alampalka, vaid arvestame iga õpetaja ametikoha kohta palgafondi ja selle palgafondi tõus on 5,7 protsenti, sest diferentseerimisfondi osa peab ka juurde arvutama,» selgitas Kallas. Ta lisas, et loodetakse, et omavalitsused kannavad 5,7 protsenti palgafondi tõusu ka koolide eelarvetesse üle. «Ka koolide eelarvetes tõusevad 5,7 protsenti, mitte ainult alammäära ulatuses,» sõnas Kallas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles