Ülikoolid peavad olema valmis tööstus­spionaažiks

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Eesti Maaülikooli teadusprorektor Rein Drenkhan kinnitas, et Venemaa ja Hiinaga seotud ohtudest on räägitud piisavalt, ning lausus, et teadlased pole enam nii naiivsed, et lähevad igaühele oma uurimistööde sisu tutvustama. Pildil on innovaatiline Maaülikooli patenteeritud robotväetur koos selle juurde kuuluva teenindusjaamaga.
Eesti Maaülikooli teadusprorektor Rein Drenkhan kinnitas, et Venemaa ja Hiinaga seotud ohtudest on räägitud piisavalt, ning lausus, et teadlased pole enam nii naiivsed, et lähevad igaühele oma uurimistööde sisu tutvustama. Pildil on innovaatiline Maaülikooli patenteeritud robotväetur koos selle juurde kuuluva teenindusjaamaga. Foto: Margus Ansu

Turvaettevõtja Jaanus Rahumägi muretseb Eesti ülikoolide ükskõiksuse pärast teadlaste loodud innovatsiooni kaitsmisel.

Tartu mõlema ülikooli esindajate kinnitusel võtavad nad aga turvalisuse teemat väga tõsiselt, sest on teadlikud Venemaa, Hiina ja teiste tööstusspionaažiga tegelevate riikide huvist.

Turvaettevõtete liidu 30. aastapäeva konverentsil teadusasutuste küberturvalisuse teemal sõna võtnud Rahumägi ütles Postimehele, et turvateemast rääkides mõtleme veel sageli 1990. aastate mudelis. «Nüüd kipub see aga minema rohkem julgeoleku peale, me ei räägi ju enam kaubanduskeskuste valvamisest,» ütles Rahumägi, kelle sõnul on ajale jalgu jäänud ka turvaseadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles