Kohtumine jõulupuu ees: president Karis võõrustas Kadriorus valitsust (1)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Foto: Alar Karis / Facebook

President Alar Karis kohtus täna valitsusega Kadriorus presidendi kantseleis. Valitsust tervitades soovitas ta näha neil rohkem sõpru enda ümber.

«Olgu ilm milline tahes, sula või tuisune, valitsus tuleb ikka detsembris ühel õhtul Kadriorgu, kus tõmbame mõttelise joone aastale alla. Lõppevas kaheteistkümnes kuus on olnud tormi ja tuult, kirge ja kiiret lendu. Kogunesime presidendi kantselei kuuse juures, kuhu meie inimesed olid oma soovid kirjutanud. «Rahu!», «Sõprust!», «Rohkem mõistmist!», «Võta vabalt!»Toredate inimeste toredad soovid. Valitsust tervitades ütlesin, et nähkem rohkem sõpru enda ümber,» kirjutas president ühismeedias

Karis soovitab poliitikutel koostööd teha

Karis kohtus teisipäeval Isamaa esimehe Urmas Reinsaluga ning eile riigikogu Eesti 200 fraktsiooni esimehe Toomas Uibo, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Martin Helme, Reformierakonna fraktsiooni esimehe Erkki Keldo, Keskerakonna esimehe Mihhail Kõlvarti ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni esimehe Jevgeni Ossinovskiga. Eelmistel nädalatel olid presidendil kohtumised riigikogu esimehe Lauri Hussari, Reformierakonna esimehe ja peaministri Kaja Kallase, Eesti 200 esimehe ja välisministri Margus Tsahkna ning SDE esimehe ja siseministri Lauri Läänemetsaga. Kõigi nende kohtumiste eesmärk oli arutada tekkinud poliitilist olukorda riigikogus.

Rahvale tehtud pöördumises ütles Karis, et praegu peaks seadusandja tegelema majandusarengu ja sotsiaalse turvalisuse, sisemise ja välimise julgeoleku, hariduse ja vaimse tervise, elektri varustuskindlusega – kui tuua välja vaid mõned teemad.Lisaks peaks sinna kuuluma ka parlamentaarne debatt järgmise aasta riigieelarve üle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles