Lauri Läänemets usub, et autoklaaside purustamine polnud juhuslik (8)

Liisa Ehamaa
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemetsa isikliku auto aknad löödi öösel puruks.
Siseminister Lauri Läänemetsa isikliku auto aknad löödi öösel puruks. Foto: Erik Prozes

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) rääkis tänases «Ringvaates» möödunud ööl Kristiine linnaosas toimunud intsidendist, mil visati sisse tema isikliku auto aknad. 

Läänemets kirjeldab, et purustatud klaasidega auto avastas tema elukaaslane. Samuti seisis auto kõrval naaber, kes masinat valvas.

Toimunu suhtes on politsei alustanud ka menetluse. «Auto viidi ära, sealt võetakse sõrmejäljed ja vaadatakse, kas keegi on ümbruses liikunud või midagi näinud – nii nagu politsei oma tööd alati teeb. Ega ta [politsei töö] ei erine siseministri või tavalise inimese õnnetusest, kui vandaalitsetakse,» räägib Läänemets.

Poliitik oletab, et toimunu polnud juhus. Autosid oli maja ees küll rohkem, kuid aknad purustati just Läänemetsa autol. «Ühe auto puhul kaks külge, neli klaasi kokku. Miks seda tehti? Seda täna öelda ei oska,» lausub ta. «Kui seal kellelgi mingi tahe oli, siis võib-olla oli see sõnum, võib-olla on inimesed lihtsalt pahased. Tõsiselt tuleb selliseid asju võtta». Läänemetsa sõnul on oluline teada, miks ja kes on juhtunu taga. «Kui tuvastatakse tegija ja motiiv, siis see annab alust järgnevateks sammudeks ja oletusteks.»

Siseminister Lauri Läänemetsa isikliku auto aknad löödi öösel puruks.
Siseminister Lauri Läänemetsa isikliku auto aknad löödi öösel puruks. Foto: Erik Prozes

Poliitik tunnistab, et muretseb ennekõike oma pere pärast. «Iseenda koha pealt tunnen, et saan hakkama. Minu ümber on head ja tublid inimesed.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles