Eestis esilinastub rahvusvahelisi auhindu võitnud lühifilm «Obsessioon»

Postimees
Copy
Tallinnas Filmimuuseumis toimub teisipäeval, 12. detsembril rahvusvahelisi auhindu võitnud lühifilmi «Obsessioon» esilinastus.
Tallinnas Filmimuuseumis toimub teisipäeval, 12. detsembril rahvusvahelisi auhindu võitnud lühifilmi «Obsessioon» esilinastus. Foto: Midwayer Films

Tallinnas Filmimuuseumis toimub teisipäeval, 12. detsembril rahvusvahelisi auhindu võitnud lühifilmi «Obsessioon» esilinastus.

«Obsessiooni» keskmes on probleemide küüsis noor neiu, kes võitleb keelatud tunnetega oma võõrasisa vastu. Filmi sügavam eesmärk on tõsta teadlikkust noorte inimeste psüühikahäiretest, julgustada neid rääkima vaimse tervise teemadel ja ennetada noorte suitsiide.

Esilinastusele järgneb filmi rekvisiitide ja kostüümide oksjon, millest saadud tulu läheb filmi levitamiseks ja suitsiidi ennetustööks.

««Obsessiooni» loomisprotsess on olnud pikk ja väljakutseterohke. Vaimse tervise teema on paljudele meie meeskonnast väga oluline. See pole õppefilm, vaid fiktsioon, mis peegeldab meie ühiskonna teravaid teemasid ja pakub äratundmishetki paljudele hoolimata vanusest, rahvusest, kultuuritaustast või muust,» selgitas filmiprodutsendi debüüdi teinud Midwayer Films juht Helen Anvelt.

Filmi peaosas Angelina rollis astub üles tantsutäht Greta Korju. Teistes osades Jeremy Tran-Sbraire, Toomas Krall, Samuel Dare Awoseyin ning noored näitlejad Angela Victoria Talan ja Janelle Kivistik. Kõrvalosas teeb kaasa ka Helen Anvelt, kes on pälvinud Angelina ema rolli eest parima naiskõrvalosatäitja tiitli rahvusvahelistelt festivalidelt RED Movie Awards ja Swedish International Film Festival.

«Obsessioon» on saanud veel mitmeid rahvusvahelisi nominatsioone ja auhindu. Filmi peaosatäitja Greta Korju pärjati parima naispeaosa auhinnaga Luleå Rahvusvahelisel Filmifestivalil. Samal festivalil sai režissöör Karl-Jonatan Karits parima lühifilmi režissööri preemia ning sama tiitliga tunnustati teda ka Greenflash Rahvusvahelisel Filmifestivalil. Filmi helilooja Villem Rootalu sai parima filmi originaalmuusika preemia Brüsseli Rahvusvahelisel Filmifestivalil.

Film on «official selection» valikus festivalidel Liverpool Indie Awards, European Film Awards, Veracruz Itinerant Short Film Festival ja Serbest International Film Festival. Kuu parimate filmide hulka jõudis «Obsessioon» festivalil Prisma Rome Independent Film Awards.

Film "Obessioon" levitab Sotsiaalkindlustusameti lasteabi numbrit 116111, ohvriabi numbrit 116 006 ja palunabi.ee lehte, et suunata psüühilises kriisis inimesi abi saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles