HELIKOPTER JA ABIVÄGI LÄTIST Elektrikatkestuste kõrvaldamiseks on kaasatud arvukalt lisajõude (4)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Puud langevad lume raskuse all elektriliinidele.
Puud langevad lume raskuse all elektriliinidele. Foto: Elektrilevi

Voolukatkestuste pideva lisandumise ja rikkebrigaadide suure koormuse tõttu on Elektrilevi kutsunud appi abijõud Lätist, päästeametist ning kaasanud ka helikopteri.

Elektrilevi teatas ühismeedias, et ulatuslikud voolukatkestused on väldanud juba üle kahe nädala ja kuni puud lume raskuse all liinidele langevad, jätkuvad kahjuks ka katkestused. Eestis on aga elektriliine, mis läbivad metsaalasid, koguni 20 000 kilomeetri ulatuses.

«Viimastel nädalatel maha sadanud paks lumi on puud ja oksad muutnud nii raskeks, et need kukuvad järjest liinidele tekitades ühel ja samal liinil korduvaid rikkeid. Mehed korjavad ühes kohas neli puud ära ja saavad korda, astuvad mõned meetrid edasi ja kukuvad uued puud või oksad ja nad alustavad samas kohas kõike uuesti. See on põhjus, miks on ulatuslikke rikkeid nii palju ja nii pikal perioodil,» märgitakse Elektrilevi postituses.

Hetkel on rikkeid kõrvaldamas üle 200 inimese kahes vahetuses. Lisaks on Elektrilevi kaasanud abijõud Lätist, pannud kopteri ohtlikke oksi eemaldama, kutsunud appi lisajõude puude eemaldamiseks ja saanud päästeametilt abi rasketehnika osas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles