Tallinna ringtee Saue–Valingu lõigul alustasid tööd muutuva teabega liiklusmärgid

Postimees
Copy
Transpordiamet käivitas kolmapäeval Tallinna ringtee Kanama–Valingu teelõigul muutuva teabega kiirus- ja hoiatusmärgid.
Transpordiamet käivitas kolmapäeval Tallinna ringtee Kanama–Valingu teelõigul muutuva teabega kiirus- ja hoiatusmärgid. Foto: transpordiamet

Transpordiamet käivitas kolmapäeval Tallinna ringtee Kanama–Valingu teelõigul muutuva teabega kiirus- ja hoiatusmärgid. Lõigul kehtestatakse tegelikest teeoludest sõltuvat muutuvat kiirust sarnaselt Tallinna–Pärnu ja Tallinna–Tartu maantee 2+2 teelõikudega.

Talveperioodil saab alates Saue ristmikust kuni 2+2 teelõigu lõpuni Valingul maksimaalne lubatud kiirus heades teeoludes olema 100 km/h.

Transpordiameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa sõnul on uudse lahendusena Kanama liiklussõlmes ja Saue ristmiku piirkonnas Keila sõidusuunal kasutusel rambilt tulevate sõidukite hoiatussüsteem. «Kui Tallinna–Pärnu maantee rambilt tuvastatakse Tallinna ringteele suunduv sõiduk, siis süttivad hoiatusmärk «Muud ohud» ning piirkiirust 70 km/h kehtestavad märgid. Pärast liituva sõiduki lahkumist ristmikult märgid kustuvad,» selgitas Vaikmaa.

Kui liituvaid sõidukeid ei ole, on heade teeolude korral Kanama viaduktil ja Saue ristmiku piirkonnas lubatud kiiruseks 90 km/h. Talvistes oludes ning libeduse ohu korral jääb lubatud kiiruseks siiski pidevalt 70 km/h.

Süsteem on paigaldatud liiklusohutuse eesmärgil. Kanama vana viadukti kiirendusrajad ei ole piisavalt pikad tagamaks ohutu liitumise Tallinna ringteele suurte kiiruste korral. Samuti tekivad Kanama viaduktil esimesele sõidurajale põimumisalad, kus kohtuvad Tallinna ringteele kiirendavad ning Tallinna ringteelt maha suunduvad aeglustavad sõidukid.

Sarnane sõidukite põimumisala tekib ka Saue Olerexi ristmikul paremal rajal, kus kohtuvad Sauele parempöördeks aeglustuvad ja Tallinna poolt Keila poole suunduvad kiirendavad sõidukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles