ÕPETAJATE STREIK Streik paneb koolijuhti pead murdma (10)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Lähte kooli direktor Üllar Loks koolijuhina streigiga ühineda ei saa, vaid peab streikida soovivate õpetajate ja streikida mittesoovivate õpetajate ja õppurite võimalusi ja vajadusi arvestava tunniplaani kokku panema. Arvutamist on nii palju, et müts hakkab pigistama.
Lähte kooli direktor Üllar Loks koolijuhina streigiga ühineda ei saa, vaid peab streikida soovivate õpetajate ja streikida mittesoovivate õpetajate ja õppurite võimalusi ja vajadusi arvestava tunniplaani kokku panema. Arvutamist on nii palju, et müts hakkab pigistama. Foto: Sille Annuk

Tartu-lähedase Lähte ühisgümnaasiumi õpetajad, õpilased ja lapsevanemad said üleeile direktor Üllar Loksilt Stuudiumi suhtluskanali kaudu rohkelt suuri tähti ning ühe- ja kahekohalisi arve sisaldava leheküljelise läkituse, mille koostamiseks oli kooli õppejuhil kulunud pool päeva.

Seal on must valgel kirjas järgmise nädala töökorraldus, et kõigil oleks aegsasti teada, mis saab uuel nädalal, kui üle Eesti algab õpetajate streik. Näiteks: «1C, 3C ja 4A – koolis N ja R; 11 TS – koolis E ja N.»

Veidi rohkem kui poole tuhande õpilasega Lähte ühisgümnaasiumis töötab 52 õpetajat, kellest viis ei streigi ühtki päeva, umbes kolm viiendikku streigib viis päeva ning ülejäänud üks kuni kolm päeva. See lööb õppekorralduse niivõrd sassi, et loomaks ühist arusaamist, mis klassidel mis päeval tunnid toimuvad ja mis klassidel mitte, tuligi koostada streigiaegne uus tunniplaan.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles