Transpordiamet kehtestab ka Lõuna- ja Ida-Eestis väga keerulistest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi (1)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Transpordiamet soovitab arvestada libeduse ja lumesajuga ning olla liikluses väga ettevaatlik.
Transpordiamet soovitab arvestada libeduse ja lumesajuga ning olla liikluses väga ettevaatlik. Foto: Elmo Riig

Transpordiamet kehtestab täna, 22. jaanuaril kella 17.00st kuni 23. jaanuaril kella 16.00ni jäävihma ja libeduse tõttu Lääne- ja Ida-Virumaa ning Järvamaa, Jõgevamaa, Tartumaa, Valgamaa, Võrumaa ja Põlvamaa maakonna riigiteedel keerulistest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi.

Täna hommikul kehtestas transpordiamet erilise hoolderežiimi rohke lumesaju ja tuisu tõttu riigiteedel Pärnu ja Viljandi maakonnas.

Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks rohkem aega kui tavaoludes.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab õhtul mitmes kohas lörtsi ja vihma, paiguti võib sadada ka jäävihma ning Ida-Eestis lund. Kesköö paiku lääne poolt alates sadu harveneb. Mitmel pool on jäidet ja tekib udu. Põhjarannikul tuiskab, tuul on puhanguti kuni 25 m/s.

Läbimatutest teedest palume teatada riigiinfo telefonil 1247.

Palume liiklejatel olla sajualadel eriti ettevaatlik, alandada oluliselt sõidukiirust, hoida tavapärasest suuremat pikivahet. Kindlasti peab iga liikleja arvestama, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus ega sobilik liiklemiseks tuisu, tiheda lumesaju ja libedaga.

Lisainfot teeolude kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist www.tarktee.ee.

 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles