Lasteaednik: mis mõte on streigil, mis justkui on streik ega ole ka? (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Paistu lasteaias on toetusstreigiga liitunud umbes pooled töötajad, kes streigivad kolme päeva asemel vaid ühel päeval – reedel. Kuid ka siis on lasteaia uksed lahti.
Paistu lasteaias on toetusstreigiga liitunud umbes pooled töötajad, kes streigivad kolme päeva asemel vaid ühel päeval – reedel. Kuid ka siis on lasteaia uksed lahti. Foto: Elmo Riig/Sakala

Täna algab lasteaedades üle Eesti kolmepäevane toetusstreik, milles nagu koolideski annavad tooni Tallinna õpetajad – teadaolevalt ainsad, kes streigi ajal palgas ei kaota.

Kuigi lasteaedades alustavad õpetajad streiki valdavalt kolmapäeval, toimub Paistu lasteaias juhataja Pille Jürimäe sõnul tööseisak ainult reedel. «Vajadusel võib ka siis meile lapsi tuua, sest umbes pooled töötajatest ei streigi.»

Teine pool Paistu kollektiivist otsustas siiski streikimise kasuks. Seda hoolimata asjaolust, et Viljandi vald oli lubanud kõigile õpetajatele, kes ei streigi, maksta välja poolteisekordse palga. «Üldiselt ei ole see meile mingit mõju avaldanud, pigem on valla selline sekkumine tekitanud vastakaid arvamusi,» nentis Jürimäe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles