Kolmandik Tallinna ühissõidukipeatustest saab reaalaja infotablood

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Uuendatud 26. jaanuar 2024, 10:59
Copy
Trammipeatus Tallinnas.
Trammipeatus Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Tallinn otsib hankega lepingupartnerit, kes suudaks tagada ootekodade elektroonilistele tabloodele ühissõidukite reaalse saabumisaja, tabloodega varustatakse umbes kolmandik ühissõidukipeatustest.

«Eeldusel, et leitakse sobiv lepingupartner ja peatuses on elektrooniline tabloo olemas, siis 2024. aasta lõpuks või 2025. aasta alguseks hakatakse sinna kuvama reaalaja infot ühistranspordi saabumise kohta,» ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet ERRi uudisteportaalile.

«Hetkel on küll suuremates ühistranspordipeatustes elektroonilised tablood, mis kuvavad infot ühistranspordi , kuid neil puudub võimekus anda lisainfot selgitava tekstina,» lisas Svet.

Abilinnapea loodab, et nelja kuni viie aasta jooksul kaetakse üle kolmandiku kõikidest ühistranspordipeatustest elektrooniliste tabloodega, millel on selline võimekus olemas.

Selle nädala alguses leidis aset intsident, kus Viru ringil üles öelnud tramm seiskas kogu Tallinna trammiliikluse. Peatuste elektrooniliste tabloodeni see info aga ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles