Ajutine parkimiskeeld Lasnamäel õigustas ennast ja muutub alaliseks

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Parkimiskeeld.
Parkimiskeeld. Foto: Gertrud Alatare

Möödunud aasta lõpus Lasnamäel Liikuri tänaval ja Läänemere teel kehtestatud uus parkimiskorraldus õigustas ennast igati.

Muudatuse eesmärgiks oli tänavate hoolduse kvaliteedi tõstmine ning sujuva liikuvuse tagamine. «Need tänavad on tõepoolest kitsad ning seisvate autode tõttu ei olnud seal varem võimalik teid korralikult lumest koristada. Lisaks raskendas asjaolu, et sõidukitel oli suhteliselt võimatu üksteisest mööda sõita. Tänu uuele parkimiskorraldusele muutus olukord drastiliselt paremuse poole. Seega tuleb see pilootprojekti edukaks tunnistada,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Läänemere teel on parkimine keelatud teisipäeviti ajavahemikul kella 10–14 ja Liikuri tänaval neljapäeviti kella 10–13.

Sõidukijuhtidele anti uue parkimiskorraldusega kohanemiseks piisavalt aega. Alguses tegid munitsipaalpolitsei ametnikud selgitustöid. Sealhulgas ei trahvitud näiteks tugeva pakase tõttu käivitusprobleemidega sõidukite autoomanikke. Kuna osadel autojuhtidel jäi uus parkimiskorraldus märkamata või otsustati seda ignoreerida, siis kirjutasid munitsipaalpolitsei ametnikud jaanuari lõpuks Läänemere teel välja 119 ja Liikuri tänaval 52 hoiatustrahvi.

Linnaosavalitsus kutsub kõiki liiklejaid üles olema tähelepanelikud uue parkimiskorralduse suhtes ning järgima kehtestatud parkimispiiranguid. Muudatus on püsiv ning parkimist piiravad liiklusmärgid kehtivad aastaringselt. Lisaks tuletab linnaosavalitsus meelde, et autoomanikud on kohustatud tegema heakorratöid sõiduki ümbruses ühe meetri raadiuses.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles