Tallinnas tõusevad noorsootöötajate palgad

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Uuendatud 31. jaanuar 2024, 12:16
Copy
Tallinna abilinnapea Andrei Kante.
Tallinna abilinnapea Andrei Kante. Foto: Tairo Lutter

Linnavalitsus muutis tänasel istungil määrust, millega tõstetakse alates 1. veebruarist Tallinna noortekeskuste noorsootöötajate töötasu alammäära 13 protsenti.

Abilinnapea Andrei Kante selgitas, et kui seni said noorsootöötajad olenemata haridusest või kutsetasemest ühesugust töötasu, siis nüüd hakkab töötasu alammäär sõltuma haridustasemest. «Senine lähenemine ei olnud motiveeriv ega võimaldanud värvata ja hoida kvalifitseeritud töötajaid noortekeskustes kauem kui üks-kaks aastat. Viimasel kahel aastal on noortekeskuste tööjõu voolavus olnud kõrge. Selleks, et pakkuda kvaliteetset teenust, on vaja hoida ja väärtustada kompetentseid noorsootöötajaid,» nentis Kante.

Alates 1. veebruarist 2024 on noorsootööalase kõrgharidusega või noorsootöötaja 6. või 7. taseme kutsega töötaja töötasu alammäär 1520 eurot, muu kõrgharidusega või noorsootöötaja 5. taseme kutsega töötaja töötasu alammäär on 1420 eurot, keskharidusega noorsootöötaja töötasu alammäär 1320 eurot. Noortekeskuse ja noorsootööasutuse juhataja töötasu alammäär on 1730 eurot.

Tallinnas tegutseb kümme noortekeskust, kus töötab kokku 36 noorsootöötajat ja kaheksa noortekeskuse juhatajat. Neist kahekümnel on noorsootööalane kõrgharidus või noorsootöötaja 6. või 7. taseme kutse.

Noortekeskuste ja noorsootööteenuste eesmärk on luua 7–26aastastele noortele arengu- ja eneseteostusvõimalused ning kaasav keskkond vaba aja sisustamiseks. Samuti pakkuda võimalusi osaleda vabatahtlikus tegevuses, mis toetab noorte aktiivsust ja toimetulekut ühiskonnaelus. Muu hulgas korraldavad noortekeskused noortele üritusi, programme, projekte ja laagreid. Keskuste külastamine on kõigile noortele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles