ETTEVAATUST Jägala ja Keila juga on muutunud eluohtlikuks

BNS
Uuendatud 2. veebruar 2024, 13:30
Copy
Jäätunud Jägala juga on muutunud inimeste seas populaarseks vaatamisväärsuseks.
Jäätunud Jägala juga on muutunud inimeste seas populaarseks vaatamisväärsuseks. Foto: Sander Ilvest

Seoses sula ja jääolude halvenemisega kehtestas päästeamet 1. veebruarist Harjumaal jääle mineku keelu Jägala ja Keila joale.

Keeld kehtib mõlemast joast ülesvoolu ja allavoolu 100 meetrit, kuna jääl viibimine seal on erakordselt ohtlik.

Põhja päästekeskuse ennetusbüroo ennetuspartneri Anastassia Tulskaja sõnul on Jägala ja Keila jõgede jugade jääl viibimine eriti ohtlik.

«Sula ja viimase nädala püsivate plusskraadidega on jugade jääl viibimine muutunud eriti ohtlikuks - jää on pehme ning suured jää tükid võivad lahti murduda. Jugade looduslikku talvist ilu on uudistama tulnud ohtralt huvilisi ja oleme näinud, et paljud neist tikuvad ka jääle. Pidage meeles, et praeguste ilmastikutingimustega on jugade juurde viivad teed väga libedad ja võivad kujutada endast ohtu jalakäijatele,» ütles Tulskaja.

Ta pani jugasid uudistama tulnud huvilistele südamele, et tasub jääda ohutusse kaugusesse. «Kui märkate, et ala on piiratud piirdelindiga, siis palume tungivalt mitte üle selle minna, sest jääle minek seab ohtu teie elu ja tervise. Olge teadlikud, et jõel on tugev vool ning olud võivad olla ettearvamatud ja ohtlikud. Järgige ohutusnõudeid, et tagada enda ja teiste turvalisus,» lisas Tulskaja.

Päästjatel on õigus kontrollida kehtestatud keelu järgimist. Päästjad tegelevad jugadel regulaarsete jääolude hindamisega.

Päästeamet on märgistanud mõlema joa ohtlikud alad teadetetahvlitega, Jägala joal ka täiendava piirdelindiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles