Tuntud kinnisvaraarendaja sai süüdistuse valeandmete esitamises (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Tartu- ja Harjumaal tegutsev kinnisvaraarendaja Heiti Salumets.
Tartu- ja Harjumaal tegutsev kinnisvaraarendaja Heiti Salumets. Foto: Kristjan Teedema

Lõuna ringkonnaprokuratuur on saatnud kokkuleppemenetluses kohtusse kriminaalasja, milles on esitanud Tartu- ja Harjumaal tegutsevale kinnisvaraarendajale Heiti Salumetsale süüdistuse maksuhaldurile käibemaksudeklaratsioonides teadvalt valeandmete esitamises.

Postimees avaldas kolm nädalat tagasi uuriva loo, mis näitas, kuidas suuri terviklikke elurajoone arendav Salumets, kelle mitmed ettevõtted on maksuametile võlgu kokku üle kahe miljoni euro, on sattunud riigi, majaostjate ja töötajate piiramisrõngasse.

Nüüd Salumetsale esitatud süüdistuse kohaselt ei kajastanud süüdistatav, OÜsid Farmada, Farmada Invest ja Farmada Arendused juhtiv Salumets ettevõtete vahel tehtud tehinguid korrektselt ja märkis käibedeklaratsioonidesse ka näilikke tehinguid, mille alusel tegelikult teenuseid ettevõtete vahel ei osutatud. Süüdistuse järgi oli eesmärk alusetult suurendada deklaratsioonides sisendkäibemaksu summat ja vähendada käibemaksukohustust.

Salumets ütles süüdistuse kohta kommentaariks, et tegemist on juba väga vana, kahe-kolme aasta taguse teemaga. «On olnud inimlikke eksimusi, mis nüüdseks on lahendatud,» lausus ta.

Prokuratuur ja süüdistatavad on sõlminud karistuskokkulepped, mis on esitatud kohtule. Kuna kohus ei ole veel kokkuleppeid kinnitanud, siis prokuratuur praegu süüdistuse ja kokkulepete sisu detailsemalt ei ava.

Järgmine kohtuistung toimub 28. märtsil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles