Kas oled reservist?! Kui jah, siis võib kaitseväel valmiv plaan ka sind puudutada (9)

Copy
Kaitsevägi lähetas juba tunamullu, kui Poola ja Leedu ägasid Valgevenest lähtuva ränderünde all, Eesti ühendsihtüksuse raames liitlastele piirile appi ka vabatahtlikke reservväelasi. Toona oli ametlikult siiski tegemist õppusega.
Kaitsevägi lähetas juba tunamullu, kui Poola ja Leedu ägasid Valgevenest lähtuva ränderünde all, Eesti ühendsihtüksuse raames liitlastele piirile appi ka vabatahtlikke reservväelasi. Toona oli ametlikult siiski tegemist õppusega. Foto: Kaitsevägi

Kaitseväe juhtkonnas küpseb plaan, mille järgi kasvaks reservistide roll Eesti sõjaväe argielus hüppeliselt, kõne alla tuleks ka vabatahtlike reservteenistujate kaasamine sõjalistesse välisoperatsioonidesse.

«Meil on vaja aktiveerida reservteenistus,» sedastab Postimehele kaitseväe peastaabi ülem kindralmajor Enno Mõts, kelle hinnangul eeldab plaani teokstegmine ühiskonnalt mõttemaailma muutust.

Peastaabi ülem nendib, et kaitsevägi on viimaste aastatega jõudnud inimressurssi piirini ning laiendada võimaldab seda vaid reservistide suurem kaasamine.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles