Kristina Kallas: mu enda lapsed on kasvanud kolmkeelsetena, olen seda kõike näinud (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Haridusminister Kristina Kallase sõnul tegelevad ministeeriumis eraldi meeskonnad Tallinna kahe venekeelse kooliga, kus õpivad hariduslike erivajadustega lapsed, et luua neile oma üleminekukava.
Haridusminister Kristina Kallase sõnul tegelevad ministeeriumis eraldi meeskonnad Tallinna kahe venekeelse kooliga, kus õpivad hariduslike erivajadustega lapsed, et luua neile oma üleminekukava. Foto: Mihkel Maripuu

Narva linnavõim loodab, et üleminekut eestikeelsele õppele saab edasi lükata, kuid haridus- ja teadusminister Kristina Kallase (Eesti 200) kinnitusel ollakse ettevõetuga graafikus ning eestikeelset õpet keegi edasi lükkama ei hakka. Aga mingisuguseid takistusi tuleb kindlasti ette.

Kallase sõnul pole see silla ehitamine, et kas saab valmis või ei saa. «Alustame eestikeelsele õppele üleminekut selle aasta septembri alguses. Ettevalmistusaega on olnud kaks aastat, aga võib öelda, et tegelikult on seda olnud lausa 30 aastat. Nüüd siis lõpuks hakkame tõepoolest üle minema.» Tänavu 1. septembril lähevad eestikeelsele õppele üle 1. ja 4. klassid ning lasteaiad. «Öelda, et kõik on selge ja lõplikult ette valmistatud, siiski ei saa,» nentis Kallas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles