Mida panna vabariigi aastapäevaks lauale?

Rimi Eesti Food AS
Copy
Foto: Rimi Eesti Food AS

Vabariigi aastapäev algab paljudes peredes traditsioonilise hommikuse lipuheiskamisega, jälgitakse kaitseväe paraadi, valmistatakse maitsev peolaud ja jälgitakse televisiooni vahendusel presidendi vastuvõttu. Soovitusi Eesti sünnipäeva tähistamiseks jagab Rimi Eesti ostujuht Marilin Jürisson.

„Igas kodus on traditsioonid ja viisid tähistamiseks erinevad. Nii nagu oma sünnipäeva eelistavad osad inimesed tähistada suure peoga lähedaste seltsis, on ka neid, kes naudivad rahu ja vaikust. Samuti on tõenäoliselt ka vabariigi sünnipäeva tähistamisega,” nendib Jürisson. „Kindlasti on ka neid, kes naudivad kodustes oludes täiendavat vaba päeva aga suupisteteks või õhtusöögiks valmistatakse midagi igapäevasest veidi erilisemat. Olenemata sellest, milliseid tegevusi ette võetakse või milliseid toite lauale pannakse, usun, et sel päeval mõeldakse tavapärasest rohkem meie riigi kujunemise loole, sellele kuhu tänaseks oleme jõudnud ja unistatakse tuleviku Eestist.”

Juba ajalooliselt on üks väga oluline osa meie tähtpäevade tähistamisest kaunilt kaetud toidulaud ja maitsev Eesti toit. Ühine toiduvalmistamine on samas ka pärand meie lastele, kes on harjunud üha enam sööma kõike muud kui traditsioonilist kodus valmistatud eestipärast toitu. Iga pere võiks olla südameasjaks traditsioonide ja pärandi edasiandmine just noortele, kes elavad tänu internetile ja laialdastele reisimisvõimalustele multikultuurses keskkonnas.

Mida panna lauale?

Vabariigi aastapäeva toit võiks Jürissoni sõnul olla eestimaine, hea võimalus on näiteks esitada endale väljakutse katta toidulaud ainult kohalike toodetega. Rimi kauplustest leiab kõik kodumaised tooted hinnasildile märgitud Eesti lipu järgi. Laia valiku Eesti väiketootjate toodetest leiab suurematest Rimi kauplustes Talu Toidab valikust.

„Läbiv toode peolaual on kindlasti kilu, mille kasutamiseks on palju võimalusi. Kõige klassikalisem on must leib kiluga, aga kilu saab kasutada näiteks ka võileivatordil. Eesti rahvustoitudest tasub kindlasti katsetada kamajahuga, millega saab valmistada näiteks erinevaid kooke või magustoite,” soovitab ta. „Peolauda planeerides võiks sinna valida sellised road, mis vastavad pere eelistustele. Toidu valmistamisel tuleks arvestada sellega, et kogused oleksid piisavad kuid mõistliku aja jooksul tarbitavad, et toit ei läheks raisku. Kindlasti tasuks ringi vaadata Rimi kodulehe retseptide seas, kust leiab läbimõeldud valiku, millega oma perekonda üllatada. Miks mitte sellel aastal proovida näiteks tatrapliine.

Pidulaual on omal kohal kindlasti must leib ja kilu, samuti erinevad maitsvaid suupisteid, mida on lihtne valmistada.

Foto: Rimi Eesti Food AS

Rimi kauplustes pakutavast valikust leiavad sobivad tooted nii need kliendid, kes armastavad tooted algusest lõpuni ise valmistada, kui ka need, kes eelistavad kiiremaid ja juba lauale panemiseks valmis lahendusi. Kõik toorained kiluleiva, salati või küpsetise valmistamiseks leiab kindlasti Rimi kauplustest, lisaks pakutakse ka juba serveerimisvalmis kiluleibasid, võileivatorte, salateid ja kooke. Neile, kes armastavad mugavaid lahendusi sobib hästi Rimi e-poe valik, kuhu kuuluvad ka peolaua tooted, millega Vabariigi sünnipäeva tähistada.

Ostujuht kinnitab, et toodete kampaaniavalik saab Rimis olema kindlasti tähtpäevale kohane nagu igal aastal. Pakkumistest leiab kohalike tootjate tooteid ja kindlasti ei puudu sealt kilu sooduspakkumine. Vabariigi aastapäeva nädalal leiab kõigi kaupluste sortimendist lisaks vürtsikilule ka vürtsisilgu filee, mida tasub järele proovida.

Rimi kliendikaardi omanikele on laupäevane pidupäev igati meeltmööda, sest pidulauale sobivad juur- ja puuviljad on võimalik hankida Rimi Tervisereede raames pidupäevale sobiva soodustusega. Kindlasti ei tohiks unustada aktiveerimast ka meie iganädalast kupongi, mis sellel nädalal toob lauale laia valiku joogipoolist.

„Vabariigi aastapäev niivõrd tähtis sündmus, et selle puhul on väga sobiv kasutada ja kanda rahvusvärve. Suurematest Rimi kauplustest leiavad soovijad endale käsilipu ning ka lipuvärvides mütsi, salli ja kindad,” soovitab Jürisson. „Külla minnes või ka koduses tähistamises on sümboolseteks toodeteks rahvusvärvides küünlad või lilled ning kiluleiva saab kaunistada lipuvärvides võileivatikuga!”

Foto: Rimi Eesti Food AS
Copy
Tagasi üles