Neeme Väli valiti NATO sõjalise staabi ülema asetäitjaks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralmajor Neeme Väli.
Kindralmajor Neeme Väli. Foto: Kaitseväe peastaap

NATO sõjaline komitee valis täna Eesti kindralmajor Neeme Väli NATO rahvusvaheline sõjalise staabi ülema esimese asetäitja ning poliitika ja planeerimise osakonna direktori ametikohale.

Eesti esitas kindralmajor Väli kandidatuuri poliitika ja planeerimise osakonna direktori ametikohale selle aasta alguses. NATO sõjalise staabi poliitika ja planeerimise osakonna direktor on samaaegselt NATO sõjalise staabi ülema kindralleitnant Jürgen Bornemanni esimene asetäitja. See on kõige kõrgem NATO ametikoht, kuhu on Eesti ohvitser valitud.

Kindralmajor Väli teenib kaitseväes alates 1993. aastast. Aastatel 2007-2011 oli ta Kaitseväe Peastaabi ülem. Ta on teeninud NATO Põhja-Euroopa Väekoondise staabis aastatel 2000-2003 ja erinevatel ametikohtadel kaitseväes, olnud Kaitseliidu staabiülema ja Kaitseliidu ülema kohusetäitja. Praegu teenib kindralmajor Väli Eesti sõjalise esindaja NATO ja Euroopa Liidu juures ametikohal Brüsselis.

Neeme Väli on lõpetanud Bundeswehr'i staabi- ja juhtimisakadeemia Saksamaal ning Tartu Ülikooli Õigusinstituudi.

Kindralmajor Välit on autasustatud Kotkaristi IV klassi, Kaitseliidu Valgeristi II klassi ja Kaitseväe teenetemärkidega.

NATO poliitika ja planeerimise osakond töötab välja NATO sõjalise staabi strateegilised plaanid ja kontseptsioonid ning koordineerib koostööd NATO poliitilise staabiga. Poliitika ja planeerimise osakond juhib NATO kahe strateegilise väejuhatuse ning Brunssumi, Napoli ja Lissaboni ühendväejuhatuste planeerimisalast tegevust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles