VIDEO Luurekeskuse ülem: Vene maaväe pealetungi tempo tõuseb (2)

Postimees
Uuendatud 8. märts 2024, 13:08
Copy

Kaitseväe luurekeskuse ülem kolonel Ants Kiviselg andis täna keskpäeval ülevaate viimastest julgeolekualastest arengutest.

Venemaa Föderatsiooni relvajõud on hoidmas endiselt initsiatiivi. «Vene vägede operatsioonitempo on hakanud tõusma, eriti Vene maaväe osas,» rääkis Kiviselg. 

Ta lisas, et vaatamata sellele on Venemaa operatiivtaktikalised eesmärgid endiselt täitmata. «Venemaa on suunanud oma tähelepanu sellele, et leida võimalikud nõrgad kohad Ukraina kaitses,» ütles ta. 

Kiviselg tõi välja, et Venemaa korraldas kolmapäeval, 6. märtsil raketi- ja droonirünnaku Odessale, kus viibisid samal ajal Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis.

«Sellele eelneval päeva suutis Ukraina viia läbi mehitamata veesõidukitega operatsiooni Mustal merel, mille tulemusel hävitati patrull-laev Sergei Kotov.» Kiviselg ütles, et mõningatel andmetel oli Kotovi pardal ka transpordihelikopter Ka-29. Lennumasin hävines. «See oli päris halb päev Musta mere laevastikule,» tähendas Kiviselg. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles