Tallinn pakub taas väärtuslike hoonete restaureerimiseks toetust

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Lai 11 restaureerimistööde käigus tulid välja väärtuslikud interjööridetailid, mis olid kinni müüritud.
Lai 11 restaureerimistööde käigus tulid välja väärtuslikud interjööridetailid, mis olid kinni müüritud. Foto: Martin Siplane

Tallinnas asuvate mälestiste ning muinsuskaitse- või miljööalal asuvate ehitiste või miljööväärtuslike hoonete omanikud saavad taotleda linnaplaneerimise ametist toetust oma ehitiste restaureerimiseks.

Tänavu on restaureerimistööde toetusteks jaoks planeeritud 450 000 eurot. «Toetust on võimalik taotleda kuni 75 protsenti restaureerimistöö maksumusest ja maksimaalne toetus ühe objekti kohta on 35 000 eurot,» ütles abilinnapea Madle Lippus.

Ta lisas, et oluline on silmas pidada, et toetust antakse nende tööde tegemiseks, mida pole taotluse esitamise ajaks veel alustatud. «Esiteks ei tohi tööd olla veel alanud. Ja teiseks peavad need valmis saama sel aastal. Kui on tegu suuremate töödega, siis oleks mõistlik need etappidesse jagada,» soovitas Lippus.

Taotlusi saab esitada kuni 7. aprillini Tallinna iseteeninduskeskkonna kaudu. Enne seda soovitas Lippus ühendust võtta muinsuskaitse- või miljööalade spetsialistidega ja nendega kavandatavad tööd läbi rääkida.

«Omanikele mõeldud restaureerimistoetus aitab nende hoonete ja piirkondade erilisust, detailirohkust ja terviklikkust hoida ning arendada. Linna ülesanne on omanike igakülgne toetamine pärandi hoidmisel, teeme seda nii omanike igakülgselt nõustades, samuti pakkudes rahalist tuge, sest ajastutruu restaureerimine on sageli tavalistest ehitustöödest märksa kallim,» rääkis Lippus.

Toetust antakse tööde tegemiseks, mida pole alustatud enne taotluse esitamist ja mis lõpetatakse hiljemalt käesoleva aasta 30. novembriks. Toetuse taotlust saab esitada kuni 7. aprillini Tallinna projekti- ja tegevustoetuste infosüsteemi iseteeninduskeskkonnas. Lisainfot leiab restaureerimistoetuse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles