Uus viis kortermaja rekonstrueerimiseks

EASi ja KredExi ühendasutus
Copy

Eestis on 14 000 korterelamut, mis on vaja 20 aasta jooksul ära renoveerida. Tehaseline rekonstrueerimine võib aidata renoveerimismaratonil tempot oluliselt tõsta.

Tehaselist rekonstrueerimist iseloomustab nagu muulgi moel rekonstrueerimist energiatõhususe ja korterite sisekliima paranemine ning märkimisväärne küttekulude vähenemine. Selle silmapaistvaks eeliseks aga on kogu protsessi kiirus – kuna tehases toodetud soojustuselemendid paigaldatakse otse maja olemasolevale fassaadile, on ehitusprotsess märkimisväärselt lühem ja majaelanikele vähem häiriv.

KredExi tehaselise rekonstrueerimise pilootprojektis osalenud ettevõtte KMT Prefab juht Martin Talts toob oma kommentaaris välja tööde oluliselt lühema kestuse elaniku jaoks. Tõepoolest, tehaselise rekonstrueerimise korral lüheneb tavapärane pikk ja ebamugav ehitusperiood mõne kuu peale, samuti ei käi töömehed tellingutel akna taga askeldamas ning maja ei mässita kuudeks kilesse nagu tavapärase rekonstrueerimise puhul.

Rekonstrueerimistoetuse tingimuste selgitamisel saad abi küsida piirkonna maakondlikust arenduskeskusest (välja arvatud Harjumaal ja Ida-Virumaal, kus nõustab KredEx ning Lääne-Virumaal, kus nõustab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit).

Loe tehaselisest rekonstrueerimisest lähemalt Tehaseline rekonstrueerimine | KredEx

Copy
Tagasi üles