Esmakordselt Eestis: koostöös Tartu Ülikooliga saavad Enefiti juhid omandada unikaalse mikrokraadi

Eesti Energia AS
Copy
Foto: Enefit

Alates 2024. aastast alustas energiaettevõte Enefit koostööd Tartu Ülikooliga, et pakkuda oma juhtidele ainulaadset võimalust täiendada oma teadmisi ja oskusi spetsiaalse programmiga „Enefit mikrokraad: kaasaegse strateegilise juhi meistriklass”. Tegemist on juhtidele välja töötatud ja esimest korda Eestis korraldatava mikrokraadi formaadis arenguprogrammiga.

Programmi ellukutsumise põhjus on lihtne: kiirelt muutuvas ärikeskkonnas on juhtimine muutunud üha keerulisemaks ning nõuab pidevat enesetäiendamist. Tartu Ülikooli esindaja Kurmet Kivipõld sõnab, et programmis on ühendatud akadeemilised teadmised ja praktilised oskused, et luua tänapäevaste juhtide vajadustele vastav terviklik õppekava. Programm pakub võimalust täiendada oma teadmisi strateegilise juhtimise, meeskonnajuhtimise ja majandusteooria valdkonnas. Lisaks neile kolmele õppeainele omandavad õppurid sõnumiagentuurilt Akkadian meedia- ja kommunikatsioonialaseid oskusi ning külastavad inspiratsiooni saamiseks erinevaid ettevõtteid.

Üheaastase programmi edukal läbimisel saavad osalejad mikrokraadi eest ainepunkte, täiendades seeläbi oma akadeemilist portfelli. Enefiti mikrokraad ei erine taseme poolest teistest ülikoolide pakutavatest kraadidest ning avab õppijatele uued võimalused jätkata ülikoolis õpinguid.

Eesti Energia juhatuse esimees Andrus Durejko sõnul on selline mikrokraadi võimalus väga vajalik, sest järelkasv juhtide seas on ettevõtte pikaajaline fookus. „Oleme aastaid koostöös valmistunud tulevikuväljakutseteks, sest soovime näha endi seas edukaid juhte. Meie ootused on suured, oleme programmi juurutamisse palju panustanud ning osalejate valimine polnud kerge ülesanne. Järelkasvu vajadus meie organisatsioonis on pidev, seega ootame osalejaid ka järgmistel aastatel,” nendib ta.

„Enefiti mikrokraad on midagi palju enamat kui tavapärane arusaam juhtide koolitusprogrammist,” nendib Tartu Ülikooli õppejõud Veiko Valkiainen. „See on ühine arenguteekond, kus akadeemiline tarkus kohtub praktilise juhtimiskogemusega. Iga osaleja toob endaga kaasa hindamatu kogemuste pagasi, mis rikastab õppeprotsessi ja koostoimes värskete akadeemiliste teadmistega aitab kujundada Enefiti tuleviku juhtimispraktikaid. Enefiti mikrokraad on hea näide, et tänapäeva juhtimismaailmas on pidev eneseareng mitte ainult soovituslik, vaid hädavajalik. Tipptasemel juhina toimetamine tähendab iseenda pidevat arendamist ja juhina kasvamist.”

Turul ei ole teist samasugust mikrokraadiprogrammi, sest programm on kujundatud vastavalt Enefiti sisendile ja selles osalevad vaid kontserni töötajad. Grupis on kuni 12 inimest, et tagada individuaalsus ja õppejõudude võimekus pöörata õppuritele personaalset tähelepanu. Õppetöö toimub Tartu Ülikooli ruumides ja esimesel aastal eesti keeles, kuid tulevikus tõenäoliselt hakatakse sihtrühma laiendamise eesmärgil pakkuma ka inglise keelset õpet.

Enefiti mikrokraadi projektijuht Merilin Metsma avaldab, et osalejad on väljendanud uute õppimisvõimaluste üle suurt heameelt. „Nende põhjalikud motivatsioonikirjad näitasid meile, et nad on valmis pühenduma intensiivsele õppeaastale ning panustama pikaajaliselt meie strateegia elluviimisse.”

Tule ka Sina ja panusta põnevasse rohevaldkonda! 

Copy
Tagasi üles