Mida teha, kui krooniline stress ja pidevad pinged ohustavat tervist?

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Heitlik varakevadine ilm, suur töökoormus ja lõputuna tunduv puhkuseootus avaldavad paratamatult mõju meie närvisüsteemile. Vaimset tasakaalu kipuvad kõigutama ka lakkamatult korduvad ärevust tekitavad uudised. Järjest kuhjuvad pinged ja stress tekitavad närvilisust ja rikuvad tuju. Mida teha, et stressi, närvilisuse ja ärevuse nõiaringist välja murda? Siit leiad arstide näpunäiteid nendega toimetulemiseks.

Arstide nõuanded:

Viibi rohkem värskes õhus. Kasuta ära üha pikemaks muutuvaid päevi ja leebemat temperatuuri, veetes aega väljas– värske õhk ja varakevadine päikesepaiste võivad teha imet stressi vähendamiseks ja meeleolu parandamiseks.

Püsi aktiivsena. Kehaline aktiivsus on võimas stressimaandaja. Vali enda jaoks jõukohane ja meeldiv tegutsemine. Liikumine mitte ainult ei tõsta tuju, vaid vabastab kogu keha pingetest.

Võta aega enda jaoks. Leia iga päev aega, mis on puhtalt sinu enda jaoks – see on hädavajalik vaimse tervise säilitamiseks. Tegele asjadega, mis sulle meeldivad ning soodustavad lõõgastumist:

Piira kokkupuudet meediaga. Kuigi maailmas toimuvaga kursis olemine on oluline, võib liigne kokkupuude uudiste ja sotsiaalmeediaga põhjustada ärevust ja meeleolulangust. Vali enda jaoks üks ja ainus põhiline uudisteallikas ja piirdu selle jälgimsega maksimaalselt paar korda päevas. Püüa vältida netis surfamist ja telekavaatamist vahetult enne uneaega.

Pööra tähelepanu oma unekvaliteedile. Piisav uni on äärmiselt oluline stressi ja ärevuse kontrolli all hoidmiseks. Proovi luua endale magamistoas rahulik ja mugav keskkond, mis aitab sul paremini lõõgastuda ja taastuda päeva jooksul kogetud pingetest. Püüa magama minna ja ärgata iga päev samal kellaajal.

Jälgi oma toitumist. Tervislik toitumine on eelduseks nii keha kui ka vaimu heaolule. Proovi süüa mitmekesiselt ja tasakaalustatult ning väldi liigse suhkruga ja raskesti seeditavaid toite, mis võivad ärevust suurendada. Söö võimalikult palju erivärvilisi värskeid puu- ja aedvilju ja joo piisavas koguses vett. Vaimse tervise huvides on ka toitumisrežiim: planeeri endale igapäevased regulaarsed toidukorrad ja võta pärast sööki veidi aega puhkamiseks.

Kasuta rahustavaid tervisetooteid. Apteegist rahustavat preparaati valides tuleks eelistada looduslikel ainetel põhinevat toodet, mis on ohutu ja ei tekita sõltuvust. Parim stressivastane ja närvipingeid leevendav vahend on selline, mis ühelt poolt toimib rahustavalt ja pingeid maandavalt ning teisalt tugevdab närvisüsteemi. Üheks selliseks tooteks on Nervostrong, mille koostisesse kuuluvad erinevate ravimtaimede ekstraktid ja teised bioaktiivsed ained, mis toimivad rahustavalt ja meeleolu parandavalt. Lisaks sellele on Nervostrongi koostises ka närvisüsteemi toetavad ja tugevdavad B-vitamiinid.

Nervostrongi koostises olevad ained avaldavad 5 erinevat toimet:

  1. Rahustav, lõõgastav
  2. Stressi leevendav
  3. Meeleolu parandav
  4. Rahulikku und soodustav
  5. Närvisüsteemi talitlust toetav, närve tugevdav.

Lisaks tavalisele Nervostrongile on apteekides saadaval ka uus Nervostrong Intensive, mis võrreldes ‘tavalise’ Nervostrongiga on tunduvalt kontsentreeritum ning märksa tugevama rahustava ja ärevust leevendava toimega. Pingelisematel perioodidel oleks soovitav alustada kuuri tugevama Nervostrong Intensive’ga ning hiljem jätkata „tavalise“ Nervostrongiga.

Nervostrong ja Nervostrong Intensive on saadaval aprillis soodushinnaga SIIT ja Euroapteegi ning Benu apteekides kõikjal Eestis.

Foto: KBM Pharma OÜ
Copy
Tagasi üles