Keskerakondlased soovivad rahvahääletust (12)

Postimees
Copy
Keskerakond soovib Tallinna tasuta ühistranspordi kohta rahvahääletust.
Keskerakond soovib Tallinna tasuta ühistranspordi kohta rahvahääletust. Foto: Keskerakond

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon andis neljapäeval volikogus üle eelnõu, millega soovitakse anda linnavalitsusele ülesanne korraldada tasuta ühistranspordi säilimise kohta pealinlaste seas küsitlus.

Eelnõu esitajate hinnangul on tegemist universaalse toetusmeetmega, mida on lühinägelik kaotada rohkem kui kaks aastat kestnud majanduslanguse ja kasvava tööpuuduse tingimustes.

Keskerakonna esimees, linnavolikogu liige ja endine Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart rääkis, et tasuta ühistranspordil on olnud suur roll linnakeskkonna arengus. «Ühistransport võimaldab vähendada linna autostumist, tagada puhtamat õhku ja turvalisemat ning meeldivamat linnaruumi. Paraku on Tallinnas võimukõnelustes osaleva Reformierakonna esindajad teatanud, et soovivad võimule saades kaotada ka pealinnas tasuta ühistranspordi,» ütles Kõlvart. Ta lisas: «Kuigi loodav koalitsioon on praegu välja öelnud, et tasuta ühistransport jääb, siis kahjuks ei saa neid uskuda ega usaldada.»

Kõlvart ütles, et Keskerakond seisab tasuta ühistranspordi eest ning soovib anda linnaelanikele võimaluse selles küsimuses oma arvamust avaldada. «Parim viis selleks on korraldada linnaelanike küsitlus.»

Tasuta ühistransport on Tallinnas kehtinud alates 2013. aastast. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles