Uus võimuliit tahab tallinlased kõnniteede puhastamise orjusest päästa (8)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinna võimuliit plaanib kõnniteed ise puhtaks rookida.
Tallinna võimuliit plaanib kõnniteed ise puhtaks rookida. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavolikogus Isamaad esindava Karl Sander Kase sõnul soovib linn kinnistu ees olevalt tänavalõigult lume koristamise enda peale võtta. «Tahame tallinlased teoorjusest vabastada,» lausus ta. «Siht on õige, küsimus seisneb ainult selles, kuidas üllast poliitilist eesmärki ellu rakendada – kui kiiresti, ja mida see tähendab rahaliselt,» ütles volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Jevgeni Ossinovski.

Kui seni on Tallinnas kehtinud kord, et iga kinnistuomanik vastutab lume koristamise eest tema krundiga piirneval tänavalõigul, siis nüüd on lootust, et sellest saab linna mure. Isamaalased soovivad, et plaan teostuks juba tulevast aastast, Kase kinnitusel on see realistlik.

Tallinnas on üle 3 miljoni ruutmeetri teid ja tänavaid ning praegu puhastab 70 protsenti neist omavalitsus. «Küsimus on ülejäänud 30 protsendis. Eelmise linnavalitsuse argument oli, et linnal pole võimalik seda teha, meie väidame, et see on täiesti jõukohane,» rääkis Kase kommunaalameti arvandmetele viidates.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles