Sel kevadel alustab Eestis esmakordselt psühholoogilise suunaga konstellatsiooni õpe

Copy
Foto: Konstellatsiooni Koolituskeskus

Konstellatsiooni Koolituskeskus on uus kool, mis arendab innovaatilist suunda perekonstellööride väljaõppes. Hariduse keskmes on psühholoogiline ehk terapeutiline lähenemine, mis tähendab, et lisaks klassikalisele konstellatsiooniteooriale on õppekavas moodulid psühhiaatriast, kliinilisest psühholoogiast, pereteraapiast ja psühhoanalüütilisest arenguteooriast.

Psühholoogilise õppesuuna tugevuseks on laiapõhjalised teadmised, millega konstellöör saab rohkem ära teha. Kõigepealt võidab sellest klient, kes ei pea enam nii suure tõenäosusega külastama mitmeid spetsialiste, vaid saab oma väljakutsetele toetust metoodikast, mis kombineerib konstellatsiooni ja teraapia võtted.

Esmakordselt on konstellatsiooni õppe eeltingimuseks ka kõrgharidus,mis tugineb Eesti Professionaalsete Konstellööride Assotsiatsiooni poolt  vastu võetud koolitusstandarditele ning teisalt on seotud asjaoluga, et terapeutilise kvalifikatsiooni omandamisel ja spetsiifiliste teadmiste sünteesimisel mängivad olulist rolli eelomandatud oskused sotsiaal-, haridus-, meditsiini- või psühholoogia valdkonnas. Vaid nii saab tagada kvaliteedi ja professionaalsuse konstellööride hulgas ning suurendada koostööd teiste vaimse tervise instantside vahel, nagu see paljudes teistes riikides juba täna ka edukalt toimib.

Selline uus suund ja õppetingimused on tekitanud nii konstellööride kui teiste huviliste hulgas rohket arutelu. On neid, kes on uue korralduse poolt, aga ka neid, kes sellele vastu seisavad. Siiani on konstellööriks õppimine tuginenud põhimõttel, et see on kättesaadav kõigile ega nõua eeltingimusena muud haridust - nii nagu mitukümmend aastat tagasi on sätestanud konstellatsiooni üks looja Hellinger. Ent kaasaegne maailm ja kiirelt muutuv vaimse tervise maastik nõuab süvendatud teadmisi ja ettevalmistust, et pakkuda adekvaatseid lahendusi ja toetust.

Konstellatsiooni Koolituskeskuse esimene lend stardib 18. aprillil ning õpe kestab moodulitena 3 aastat, koosnedes nii teoreetilisest kui rohkest praktilisest osast. Oodatud on inimesed, kes sooviksid: omandada uue eriala, aga ka need, kes sooviksid konstellatsiooni meetodeid kombineerida coachingu, supervisiooni, konsulteerimise, õpetamise või muu erialaga.

Copy
Tagasi üles