Vingugaasiõnnetuses surid kaheksa-aastane laps ja tema vanaisa

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Uuendatud 8. aprill 2024, 16:09
Copy
Küünal. Pilt on illustreeriv.
Küünal. Pilt on illustreeriv. Foto: VisionalMedia/Shutterstock

Põhja-Tallinna korterist leiti laupäeval 71-aastase mehe surnukeha ja tema raskes seisundis kaheksa-aastane lapselaps, kes suri haiglas.

Politsei pressiesindaja sõnas Postimehele, et politsei sai Põhja-Tallinna korteris toimunud õnnetusest teate laupäeval, 6. aprillil veidi enne kella 21. Sündmuskohale reageerinud päästetöötajad tuvastasid korteris vingugaasi lekke.

Korterist leiti 71-aastase mehe surnukeha ja raskes seisus kaheksa-aastane poiss, kes toimetati haiglasse. Samuti toimetati haiglasse korteris viibinud 66-aastane naine.

Kahjuks ei õnnestunud arstidel kaheksa-aastase poisi elu päästa ja ta suri haiglas. 66-aastasele naisele anti esmaabi ja ta lubati kodusele ravile.

Päästjad leidsid korteri vannitoast gaasiseadme. Esialgsetel andmetel ei olnud korteris näha suitsu- ega vingugaasi andureid. Juhtunu suhtes on alustatud kriminaalmenetlus, et selgitada välja kõik traagilise sündmuse asjaolud.

2018. aasta traagiline juhtum

2018. aasta 13. oktoobril leiti Tallinnas Kakumäe elamurajoonis asuvast eramajast gaasimürgistuse tagajärjel surnud nelja- ja seitsmeaastase lapse surnukeha. Sama pere noorim – kaheaastane laps ja tema vanemad viidi haiglasse. 17. oktoobril teatas haigla, et ka pere kolmas laps suri. Lapsevanemad said haiglast välja.

Harju maakohus mõistis aasta hiljem gaasiõnnetuses kolm last kaotanud pereisa süüdi, kuid vabastas ta karistuse kandmisest. Süüdistuses seisis, et pereisa oli lõhkunud maja kütteks kasutatud gaasikatla korstna, mistõttu põlemisgaasid ei jõudnud õue, vaid imbusid läbi seinte eluruumidesse.

Vanemprokurör sõnas toona, et oma ettevaatamatuse tõttu kaotas isa oma kolm last, seega oli ta juba saanud kõige raskema mõeldava karistuse.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Copy
Tagasi üles