Tallinna vapimärgi kandidaat on arhitekt Raine Karp (1)

Postimees
Copy
Tallinna vapimärk
Tallinna vapimärk Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus tegi linnavolikogule ettepaneku anda tänavu linna erilise austusavaldusena Tallinna vapimärk Raine Karbile ning linna teenetemärk kümnele inimesele.

Linnapea kohusetäitja Madle Lippuse sõnul otsustas linnavalitsus esitada volikogule vapimärgi kandidaadiks Raine Karbile kauaaegse panuse eest Tallinna tänapäevase linnaehitusliku ilme kujundamisse. «Arhitekt Raine Karbi mitme kümnendi jooksul projekteeritud arhitektuurselt äärmiselt hea kvaliteediga avalikud hooned on oluline osa Tallinna arhitektuuriloost ning olemuslik osa Tallinna tänapäevasest linnaehituslikust ilmest. Eesti arhitektuuri grand old man on rohkem kui 60 tegutsemisaasta jooksul projekteerinud enamiku oma tähelepanuväärsematest hoonetest Tallinnasse,» selgitas Lippus.

«Raine Karbi loomingu hulka kuuluvad sellised Tallinna üldmuljet kujundavad või kujundanud hooned nagu Tallinna linnahall, Eesti Rahvusraamatukogu, Välisministeeriumi hoone, Sakala keskus ja Tallinna Postimaja, millest viimased kaks on oluliselt ümber ehitatud,» lisas Lippus.

Tallinna vapimärgi võib linnavolikogu teenekale inimesele anda linna erilise austusavaldusena. Vapimärgi andmise taotlusi on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmetel ja linna ametiasutustel.

Tänavu esitatakse Tallinna teenetemärgi kandidaadiks Ülemiste Center OÜ direktor Guido Pärnits Ülemiste City ja Ülemiste keskuse juhtimise ning ettevõtlusvaldkonna pühendunud arendamise eest; Nõmme Muusikakooli direktor ja dirigent Indrek Vijard kauaaegse pühendunud ja silmapaistva töö eest Nõmme Muusikakooli juhtimisel ja pikaajalise panuse eest Tallinna koorimuusika edendamisse; ETV+ ajakirjanik Andrei Titov ühiskonna oluliste ja aktuaalsete teemade püstitamise ning inimeste teadlikkuse suurendamise ja harimise eest; lasteendokrinoloog ja Tallinna Lastehaigla endokrinoloogiateenistuse juhataja Ülle Einberg kauaaegse ja pühendunud töö eest Tallinna Lastehaigla endokrinoloogiateenistuses; Tallinna Spordihalli direktor Jüri Dorbek pikaaegse panuse eest Tallinna spordielu korraldamisse; arhitekt Toomas Paaver väljapaistvate linnaruumilahenduste väljatöötamise ning panuse eest linnaruumi eestkõnelejana; ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Dmitri Rõbakov pikaajalise pedagoogilise tegevuse ja ühiskondliku töö eest; teatrijuht ja lavastaja Peeter Jalakas suure panuse eest nii kogu Eesti kui ka Tallinna teatri- ja kultuuripilti; Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu president, Via Hansa Eesti tegevjuht ja turismiedendaja Külli Karing pikaaegse turismivaldkonna eestvedamise ja arendamise eest Tallinnas ning Eesti Arhitektuurimuuseumi endine direktor ja arhitektuuriajaloolane Triin Ojari Tallinna arhitektuuriajaloo populariseerimise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles