Tõhus abi gaaside, puhituse, puuksutamise ja kõhuspasmide puhul

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Igaühel meist esineb aeg-ajalt kõhuga seotud tervisemuresid. Seedetrakti häired võivad avalduda ebameeldivate valulike spasmidena. Probleemid seedimisega võivad põhjustada gaaside kogunemist, mille tulemusel kõht läheb punni ning tekivad survetunne ja kõhupuhitus. Seedelunditega seotud vaevused on kõige sagedasemaks arsti poole pöördumise põhjuseks. See on ka täiesti mõistetav, sest seedimisega seotud vaevused võivad muuta enesetunde väga kehvaks, mõnikord suisa talumatuks. Õnneks ei ole kõhuõõne elundite spasmide, liigsete gaaside ja kõhupuhituse korral vaja ilmtingimata hakata kasutama tugevatoimelisi ravimeid. Tõhusat abi võib saada ka looduslikust preparaadist Spasmoil, mille kapslid sisaldavad piparmündi ja apteegitilli eeterlikke õlisid.

Piparmündiõli: terviklik ja mitmekülgne mõju seedimisele

Värskendava ja kosutava aroomiga piparmündiõlil on tänu tema väärtuslikele raviomadustele eriline koht meditsiinis. Piparmündi eeterliku õli kõige tähelepanuväärsemaks omaduseks on selle võime leevendada seedehäiretega seotud sümptomeid. See mõju on üllatavalt terviklik ja mitmekülgne.

Teadusuuringud tõestanud piparmündi eeterliku õli efektiivsust mitmete kõhuhädade korral. Piparmündiõli kõige olulisemaks osaks on mentool, mille toimed on üksikasjalikult selgeks tehtud. Mentoolil on kaks kõige olulisemat toimet. Esiteks lõõgastab ta siseelundite silelihaste valulisi kokkutõmbeid ehk spasme. Teiseks on tal otsene valuvaigistav toime siseelundite tunderetseptoritesse. Lisaks sellele on mentoolil põletikku pärssiv, gaaside vastane ja antibakteriaalne toime. On tehtud kindlaks, et mentool pidurdab kahjulike bakterite kasvu ning normaliseerib seedetrakti mikrofloorat.

Lisaks on leitud, et piparmündiõli stimuleerib sapi tootmist, mis aitab kaasa rasvade kiiremale lagundamisele seedetraktis. Nii soodustab ta seedimist ja aitab vältida raskustunnet kõhus ning kõrvetiste tekkimist.

Uuringud on näidanud, et piparmündiõli on eriti tõhus soole ärritussündroomi (IBS) puhul. See on laialt levinud haigusseisund, mida iseloomustavad kõhukinnisus või kõhulahtisus, kõhuvalu, seedetrakti spasmid ja puhitus. Soolestiku lihaseid rahustades ja gaase eemaldades aitab piparmündiõli vähendada IBS-i sümptomite sagedust ja raskust, pakkudes sel moel leevendust selle seisundi all kannatavatele inimestele.

Apteegitilli õli: järeleproovitud abiline kõhuvaevuste korral

Apteegitilli on rahvameditsiinis seedeprobleemide leevendamiseks kasutatud juba iidsetest aegadest. Eeterlikku õli saadakse apteegitilli seemnetest ning see on vürtsikas-magusa maitse ja aniisi meenutava aroomiga. Ristiköömne eeterlik õli on suurepärane organismi puhastaja: ta aitab väljutada jääkaineid ja toksiine ning kaitseb maksa kahjustuste eest. Apteegitilli õli toimib sarnaselt piparmündiõlile silelihaseid lõõgastavalt ja spasme leevendavalt. Apteegitilli õlil on ka mikroobidevastane ja seedimist soodustav mõju. Toimides seedesüsteemile, leevendab ristiköömne õli kõhukinnisust, gaaside kogunemist ja iiveldust.

Lisaks sellele on teada, et apteegitilliõli stimuleerib toidu lagundamiseks vajaliku maohappe tootmist. See parandab toidumassi seedimist ning soodustab toitainete iendumist seedtraktist.

On ka kindlaks tehtud, et ta mõjutab positiivselt naise hormoonsüsteemi ning on abiks menstruatsioonihäirete korral.

Spasmoil – tõhus abiline gaaside, puhituse ja spasmide korral

Apteekides on saadaval Spasmoili kapslid, mis sisaldavad piparmündi ja apteegitilli eeterlikke õlisid. Spasmoil toimib samaaegselt kahes suunas: leevendab kõhuõõne elundite valulisi kokkutõmbeid ning aitab jagu saada liigsetest gaasidest, raskustundest ja kõhupuhitusest. Lisaks sellele korrastab ta soole mikrofloorat ja seedimist tervikuna. Praeguseks on Eestis juba tuhandeid Spasmoili kasutajaid, kes on oma kõhuhädadele leevendust saanud.

Spasmoili soovitatakse kasutada järgnevatel juhtudel:

• Kõhus tekkivate pistete ja spasmide korral

• Gaaside kogunemise, kõhupuhituse leevendamiseks

• Raskustunde korral kõhus

• Soole ärritussündroomi (IBS) puhul

• Menstruatsioonivaevuste korral

Aprillis on Spasmoil soodushinnaga saadaval www.kbmtervis.ee SIIT ja Südameapteekides üle Eesti.

Foto: KBM Pharma OÜ
Copy
Tagasi üles