Keskerakonna ülejooksikud tegid poliitilise avalduse (5)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tõnis Mölder ilmutas Tallinna koalitsiooniläbirääkimiste venides erakordset koostöövalmidust kõigi volikogus esindatud erakondaega.
Tõnis Mölder ilmutas Tallinna koalitsiooniläbirääkimiste venides erakordset koostöövalmidust kõigi volikogus esindatud erakondaega. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonnast lahkunud ja Tallinna opositsiooni poole üle läinud Taavi Aas ja Tõnis Mölder tegid avalduse, milles lubavad teha koostööd kõigi Tallinna volikogus esindatud erakondadega.

Postimees avaldab poliitikute avalduse muutmata kujul.

Tallinna linnavolikogu fraktsioonivabade saadikute Taavi Aasa ja Tõnis Mölderi avaldus

26. märtsil olime Tallinna linnavolikogu saadikutena umbusaldamas linnapead Mihhail Kõlvartit. Tegime seda teadmises, et Tallinn vajab linnajuhtimises muutust ja uus sündimas olev koalitsioon on selleks vastutuseks valmis. Teadsime, et nelja erakonna kokkuleppe Tallinna juhtimiseks ei ole lihtne, aga osapooled kinnitasid, et nende soov on siiras ja koostöö võimalik. Paraku on viimased päevad näidanud, et võimalikud koostööpartnerid ei ole suutnud leida lahendust, kuidas Toompea probleemid taas all-linna ei jõuaks. Läbi ajaloo kestnud vastasseis on jällegi tallinlasi ja nende heaolu mõjutamas. Loodav koalitsioon peab võtma fookusesse linlaste heaolu – sh tegelema prioriteetsena transpordi, tervishoiu ja planeeringute valdkonnaga, et Tallinna saaks arenda ning pealinna elanike heaolu kasvada.

Loodame siiralt, et uued koalitsioonipartnerid on pühapäevaks üksmeele saavutanud ja Toompea võimumured jäävad Lühikese jala värava taha. Kui aga peaks juhtuma, et tallinlaste jaoks vajalike otsuste tegemine viibib, siis kinnitame, et olema valmis alustama kõnelusi võimuvaakumi lahendamiseks kõigi linnavolikogus esindatud fraktsioonidega.

Taavi Aas – Tallinna linnapea 2015–2019, Tallinna abilinnapea 2005–2015

Tõnis Mölder – Tallinna abilinnapea 2017–2019, Pirita linnaosa vanem 2013–2017

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles